Spectacolul 'Destinul Dacilor' al Circului Globus, care va avea loc marti, de la ora 18,00, este dedicat in exclusivitate sosirii la Bucuresti a grupului international Cirque du Soleil.

Potrivit unui comunicat al institutiei transmis luni AGERPRES, invitatia de a viziona spectacolul oferit de artistii romani a fost facuta de conducerea Circ&Variete Globus, iar artistii Cirque du Soleil au raspuns pozitiv intalnirii cu omologii lor din Romania.

'Destinul Dacilor' este un spectacol original, inspirant, grandios, cu peste o suta de personaje, care imbina numere de dresura cu lei, cai, ponei, camile, caprite, lame, porumbei, catei, paun si elefant, cu cele de echilibristica, acrobatii aeriene si de jonglerie.

Spectacolul dispune atat de un regal actoricesc prin participarea actorilor Marius Bodochi, Silviu Biris si Razvan Oprea, cat si a muzicii live cantate de K1, Romania, Razvan Raducanu si Ovidiu Popa. Regia si scenariul poarta semnatura Brindusei Novac.

Protagonistii show-ului 'Saltimbanco' vor fi intampinati de Brindusa Novac, directorul Circ&Variete Globus, de Sorin Oprescu, primarul general al Municipiului Bucuresti, si de ambasadorul Canadei in Romania, Philippe Beaulne.

Spectacolul regizat de Brindusa Novac a fost premiat in 2011, la cea de-a treia editie a Festivalului International de Arta a Circului - Bucuresti, cu marele premiu Leul de aur.

'Destinul Dacilor' a primit, de asemenea, premii pentru cea mai buna regie si cel mai bun spectacol si distinctii pentru cele mai bune costume, cea mai buna coregrafie si cea mai buna scenografie.