Opera Naţională Bucureşti sărbătoreşte în acest an 90 de ani de la oficializare. Spectacolul inaugural ce a marcat instituţionalizarea teatrului liric bucureştean a avut loc în data de 8 decembrie 1921, titlul ales fiind „Lohengrin” (Richard Wagner), interpretat atunci sub bagheta lui George Enescu însuşi. La aniversarea celor 90 de ani de la acest moment istoric, ONB organizează o gală de premiere a foştilor angajaţi ai teatrului (cu acces liber în limita locurilor disponibile) - 27 noiembrie, urmată în data de 3 decembrie de reprezentaţia-eveniment cu „Lohengrin” şi de o Gală de Balet – 8 decembrie.

Aniversare ONB-90Foto: Opera Nationala Bucuresti

Potrivit comunicatului, ONB va oferi spectatorilor o supriză la această aniversare prin va acorda pentru fiecare bilet achiziţionat pentru unul dintre cele doua spectacole – „Lohengrin” (3 decembrie) şi „Gala de Balet” (8 decembrie) – un supliment care promovează ONB în varianta modernă.

Cu prilejul aniversării celor 90 de ani de la oficializarea ONB, a fost dezvoltată o aplicaţie ce permite oricărui utilizator de smartphone high-end (telefon mobil multimedia multifuncţional, Android sau iPhone) să sărbătorească acest moment special. Astfel, va putea fi vizualizat un model 3D cu logo-ul ONB şi se va asculta unul dintre cele mai cunoscute fragmente de opera – „Brindisi” din „La Traviata” (Giuseppe Verdi), procedeul fiind posibil prin intermediul tehnologiei inovatoare de tip Augmented Reality si QR Code.

Cei care vor cumpăra bilete la casa de bilete vor primi acest supliment gratuit, iar celor care le achiziţionează online, pe site-ul www.operanb.ro sau pe www.bilet.ro, le vor fi oferite direct la intrare, în seara evenimentului.

Iniţiativa de a personaliza un bilet la un spectacol cu o aplicaţie de acest tip este o premiera absolută în Romania.