Puternica Biserică Ortodoxă a Rusiei i-a mustrat pe rușii care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului, catalogându-i drept păcătoși care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieții lor, în contextul în care țara înregistrează o nouă creștere a infecțiilor și deceselor cauzate de COVID-19, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Biserica i-a îndemnat pe toți enoriașii să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2 în timp ce Rusia a raportat 24.353 de noi infecții cu coronavirusul luni, 6.557 dintre acestea fiind raportate în capitala Moscova. Bilanțul oficial al contagierilor cu coronavirusul în Rusia de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 5.635.294 de cazuri.

Oficialii responsabili de campania de vaccinare au anunțat că 654 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, bilanțul total al deceselor urcând la 138.579 de persoane.

Agenția Federală de Statistică ține un bilanț paralel pe baza unei metodologii diferite și afirmă că a înregistrat aproximativ 270.000 de morți cauzați de COVID-19 între aprilie 2020 și aprilie 2021.

Mitropolitul Ilarion, conducătorul Direcției de Relații Externe din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat în cadrul unei intervenții televizate că persoanele care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 comit „un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieții lor”.

„Văd zilnic situații în care persoanele vin la preot pentru a se spovedi că au refuzat să se vaccineze pe ei înșiși sau persoanele dragi și, cauzând neintenționat moartea cuiva”, a afirmat.

„Păcatul este de a te gândi la tine și nu la o altă persoană”, a explicat Ilarion.