Au existat sau nu cazuri de români vaccinați care totuși s-au infectat și au ajuns în spital? Mărturiile medicilor din spitalele COVID

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 22 iunie 2021, 20:00 Actualitate | Coronavirus


Centru de vaccinare drive-thru
Foto: Facebook
Au existat sau nu cazuri de români vaccinați împotriva COVID-19 care totuși s-au infectat și au ajuns să fie internați în spital? Ce spun medicii din spitalele COVID? Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, spune că pacienții care au fost internați în acest spital după ce s-au vaccinat sunt foarte puțini și au făcut doar forme ușoare de COVID-19, chiar dacă sufereau și de alte afecțiuni. "Persoanele care sunt vaccinate ajung mult mai greu să se infecteze și se întâmplă foarte rar să facă forme care să presupună spitalizarea", ne liniștește și Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Info pe scurt:


 • Cazurile de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și internați în spital după ce s-au vaccinat împotriva virusului sunt extrem de rare, în condițiile în care doar un procent foarte mic de persoane vaccinate se infectează, iar acelea fac de regulă forme ușoare de boală, spun medicii din spitale COVID consultați de HotNews.ro.
 • La Institutul Marius Nasta din București, spre exemplu, au fost internate doar câteva persoane care s-au îmbolnăvit de COVID-19 după vaccinare, dar care sufereau și de alte afecțiuni ce trebuiau monitorizate.
 • În spitalele de boli infecțioase din Iași și Timișoara, două dintre cele mai mari din țară, nu a fost internat niciun pacient COVID-19 care era vaccinat.
 • Vaccinurile anti-COVID oferă protecție și împotriva tulpinii indiene Delta, chiar dacă ceva mai redusă decât împotriva tulpinilor clasice, dar protejează de îmbolnăvire, spun medicii consultați de HotNws.ro.
 • 0.5% dintre persoanele vaccinate cu prima doză și 0,1% dintre cele cu două doze s-au infectat cu coronavirus în ultimele 6 luni, arată o analiză publicată de Institutul Național de Sănătate Publică pe data de 19 iunie.

Beatrice Mahler: Am avut internați pacienți vaccinați, dar aveau și comorbidități


Pacienții care au fost internați în Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București cu COVID-19, după ce au fost vaccinați, sunt foarte puțini, a declarat pentru HotNews.ro medicul Beatrice Mahler, managerul spitalului.

"Majoritatea au avut forme ușoare de COVID-19, dar au avut comorbidități care au necesitat tratament simultan și atunci au trebuit internați, fiind pacienți cu risc de infecție, au trebuit să fie internați într-o secție COVID-19. Însă evoluția lor a fost extrem de bună și nu au fost complicații și nici impactări ale COVID-ului pe funcția respiratorie", explică Beatrice Mahler.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta

"Decese nu s-au înregistrat, în niciun caz", subliniază Beatrice Mahler.

În plus, numărul angajaților spitalului care s-au infectat a scăzut considerabil după ce cei mai mulți dintre aceștia s-au vaccinat, spune managerul spitalului: "Același lucru l-am observat și la angajații Institutului Marius Nasta: anul trecut, când nu eram 0,3% dintre angajați s-au infectat cu SARS-CoV2 și au făcut forme ușoare."

Adrian Marinescu: Vaccinul protejează și împotriva tulpinii indiene Delta


Într-adevăr, "din practica noastră rezultă extrem de clar că persoanele care sunt vaccinate ajung mult mai greu să se infecteze și se întâmplă foarte rar să facă forme care să presupună spitalizarea, însemnând forme medii, nu mai vorbesc despre forme severe sau critice", declară pentru HotNews.ro Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

În spitalul în care lucrează Adrian Marinescu s-a înregistrat și o excepție, despre care și presa a scris pe larg în urmă cu două luni: actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, care a fost supus acum câțiva ani și unui transplant renal, a fost internat cu COVID-19 la Matei Balș, la două luni după ce se vaccinase.

Medicul Adrian Marinescu

Despre cazul Arșinel, medicul Adrian Marinescu spune: "Cu atât mai mult, dacă vorbim despre cazul actorului Alexandru Arșinel, cred că reprezintă un exemplu: pentru că am vorbit atunci despre o formă medie de COVID-19, care într-adevăr a necesitat internare, dar am vorbit despre o persoană cu multe afecțiuni preexistente, cu o imunitate deficitară și la care în mod clar vaccinul nu a avut chiar aceeași eficiență. Totuși, l-a ajutat, în mod concret, să nu facă o formă severă, care să îi pună viața în pericol, lucru care este extrem de important."

Astfel de cazuri au fost foarte rare, în afara cazului actorului Alexandru Arșinel, spune medicul Adrian Marinescu: "Foarte rar se întâmplă ca o persoană vaccinată cu schema completă să aibă nevoie de internare. Și din fericire nu am discutat despre forme severe, critice, care să pună viața pacientului în pericol."

Și o altă veste bună de la medicul Adrian Marinescu: vaccinurile împotriva COVID-19 protejează și împotriva noii tulpini indiene Delta. "Este clar că toate variantele virale (tulpinile) noi ajung și în Europa, și în România, nu există situația în care oprim pacientul cu o nouă tulpină la graniță. Spre exemplu, în cazul tulpinii Delta din India, datele pe care le avem arată că eficiența vaccinului este ceva mai scăzută în raport cu variantele clasice sau cu varianta din Marea Britanie, dar nu înseamnă că nu este eficient vaccinul. Ceea ce înseamnă că în practică - chiar dacă în România nu au fost foarte multe cazuri cu tulpina din India - dar practica ne arată că pacientul, chiar dacă a avut tulpină indiană, a fost protejat într-o măsură mare, iar vaccinul este eficient. Iar lucru acesta s-a întâmplat și în țările unde au fost mai multe cazuri de infectare cu tulpina indiană. Dacă va exista un update al vaccinului care să vizeze mutațiile vom vedea în toamnă."

Niciun caz de persoană vaccinată internată la Timișoara


La Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișioara, niciun român vaccinat nu a ajuns să fie internat cu COVID-19, a declarat pentru HotNews.ro managerul spitalului, medicul Cristian Oancea, care amintește că rata de protecție la unele dintre vaccinurile împotriva COVID-19 este de peste 90%: "Nu am avut astfel de cazuri, de pacienți vaccinați care să se infecteze și care să necesite internare."


Dr. Cristian Oancea

"Am văzut în presa națională niște cazuri, dar din ce știm noi, și cazurile de infectare care au existat după vaccinare nu au fost de așa natură încât să necesite internare", adaugă managerul Cristian Oancea.

Zero cazuri de persoane internate după vaccin și la Iași, doar persoane trecute prin boală care s-au reinfectat


"Astfel de cazuri (de persoane care să se îmbolnăvească de COVID după ce s-au vaccinat împotriva virusului - n.red.) sunt foarte rare, noi nu am avut persoane vaccinate cu ambele doze care să fi dezvoltat boala și să fie internate cu COVID-19. Nu am avut niciun caz", spune și medicul Florin Roșu, manager interimar al Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași.

Au fost, în schimb, cazuri de persoane care au trecut prin boală și care s-au reinfectat la un anumit interval, cel mai scurt interval fiind de două luni de zile. Dar a fost vorba despre forme medii, nu despre forme severe, adaugă medicul Florin Roșu.

Dr. Florin Roșu

"Și în cazul persoanelor care au trecut prin boală, spre exemplu, recomandarea este ca la o lună după vindecare să se vaccineze", adaugă medicul ieșean.

Florin Roșu regretă faptul că numărul persoanelor care se vaccinează "a scăzut vertiginos la noi în țară" și amintește că "să nu uităm că în prospectul vaccinului scrie foarte clar, pe înțelesul fiecăruia: din 100 de persoane, 95 sigur nu vor face boala, iar în cazul a 5 persoane există posibilitatea să facă boala, dar vor face o formă foarte ușoară."

INSP: 0.5% dintre persoanele vaccinate cu prima doză și 0,1% dintre cele cu două doze s-au infectat cu coronavirus în ultimele 6 luni


0.5% dintre persoanele vaccinate cu prima doză și 0,1% dintre cele cu două doze s-au infectat cu coronavirus în ultimele 6 luni, arată o analiză publicată de Institutul Național de Sănătate Publică pe data de 19 iunie.

Peste 23.000 de persoane care erau vaccinate cu prima doză de ser anti-COVID au fost confirmate cu infecție cu virusul SARS-COV-2 până în 6 iunie, 143 dintre aceste cazuri fiind în perioada 24 mai - 6 iunie, arată specialiștii din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit celor mai recente date centralizate și făcute publice pe data de 19 iunie. Au fost înregistrate circa 450 de decese la această categorie de persoane.

Tot până în 6 iunie au fost confirmate cu noul coronavirus aproximativ 4.700 de persoane care erau vaccinate cu ambele doze, 142 de persoane fiind în ultimele două săptămâni ale intervalului analizat, și s-au raportat 99 de decese.

O analiză publicată de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP pe data de 19 iunie arată că 12.4% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie - 6 iunie au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, doar 38.6% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. (Pe larg aici)
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26004 vizualizari

 • +8 (54 voturi)    
  Felicitări! (Marţi, 22 iunie 2021, 20:56)

  A.Th.C. [utilizator]

  Excelent material, cea mai bună pledoarie în favoarea vaccinării.
  Asta ar trebui să comunice zilnic guvernul: „Azi, din ... pacienți internați cu Covid-19 aflați în spitale, doar .. fuseseră vaccinați.” Sau „Toți cei nou internați cu Covid-19 sunt nevaccinați”
 • -11 (77 voturi)    
  nothing to see here, move on (Marţi, 22 iunie 2021, 21:07)

  Razvan_M [utilizator]

  Suntem singura tara din lume unde nu exista morti din cauza vaccinului si nici oameni vaccinati care au murit de COVID. Ma bucur sa aflu ca suntem <<<exceptionali>>>. O mare parte din aceste merite apartin politicienilor, oamenilor de stiinta din Romania si angajatilor DSP care si-au facut datoria in mod exemplar! Sunt sigur ca exista delegatii din tari precum Statele Unite si altele din Vestul Europei care sunt in drum spre Romania pentru a afla cum se face. Doamne ajuta!
  • +10 (64 voturi)    
   Aberezi (Marţi, 22 iunie 2021, 22:03)

   Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   Riscurile asociate vaccinării sunt mult mult mai mici decât cele asociate bolii. Cazurile de efecte secundare extreme au fost relativ puține raportate la numărul total de vaccinări.

   Mergi și te vaccinează dacă ții la sănătatea ta și a familiei tale.
   • -7 (57 voturi)    
    Shaolin (Marţi, 22 iunie 2021, 22:40)

    Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

    ... cu siguranta ca am sa urmez sfatul unui expert de pe Hotnews cu numele Shaolin. Multumesc pentru sfaturi, vor cantari greu in decizia pe care o voi lua la sfarsitul perioadei de proba de 3 ani.

    Sper ca si tu te-ai vaccinat.

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html
    • +12 (50 voturi)    
     Razvan_M (Marţi, 22 iunie 2021, 23:20)

     Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

     Sper că ești conștient de faptul că și tu ești „expert de pe HN”. „Argumentul” tău merge în ambele direcții.

     Recomandarea pe care ți-am făcut-o este dată de către majoritatea covârșitoare a medicilor și a tuturor organizațiilor de sănătate. Deci nu este invenția mea.

     Link-ul pus de tine nu invalidează ce zic eu. Nu am spus că nu pot apărea efecte adverse. Doar că beneficiile sunt cu ordine de mărime mai mari decât riscurile.

     Caută prospectul oricărui medicament, chiar și banala aspirină și vei vedea și acolo riscurile. Asta înseamnă că nu vei mai lua niciun medicament niciodată? Evident nu.

     Concluzia este, încă o dată, că aberezi și că repeți ca papagalul propaganda ineptă a unor diverse grupuri ostile țării din care faci parte.
     • -1 (19 voturi)    
      Mai vorbim despre asta peste 3 ani, ok? (Miercuri, 23 iunie 2021, 9:16)

      palatin [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

      Pana atunci, aberatii, aberatii.
      • +3 (13 voturi)    
       Să vorbim ce? (Miercuri, 23 iunie 2021, 14:06)

       Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui palatin

       Peste 3 ani oamenii sănătoși la cap își vor vedea bine-mersi de viața lor în timp ce „inteligenții” care „știu ei mai bine” vor trece la un alt delir la modă explicându-ne că Pământul este plat, că reptilienii controlează lumea și că Bill ne injectează cu cipuri 5G.
    • +4 (4 voturi)    
     nu te obosi (Miercuri, 23 iunie 2021, 18:05)

     autan [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

     Cand aduci argumente ti se raspunde cu atacuri la persoana.
     E subiect sensibil.
  • -1 (31 voturi)    
   Delegatii (Miercuri, 23 iunie 2021, 6:46)

   catalin_f [utilizator] i-a raspuns lui Razvan_M

   Gresiti ,delegatiile medicilor din restul lumii sunt de mult timp in Romania : invata de la ai nostrii cum sa aiba un procent scazut de infectii nosocomiale in spitale !
   Nu credeti in teorii conspirationiste ,cele 99 de persoane care au nurit dupa a doua doza ,erau niste antivaccinisti,care nu credeau in vaccin (se vaccinasera de gura lumii) si de asta n-a functionat .Sau,poate au murit mai multi ,dar asta ...o aflam la anul cand o sa inceapa sa-i bage in raportari din urma ;)
 • -10 (46 voturi)    
  cazuri de sindrom Guillain-Barre dupa vaccinare (Marţi, 22 iunie 2021, 21:17)

  Gryphus [utilizator]

  in tarile civilizate au fost documentate cazuri de sindrom Guillain-Barre dupa vaccinarea cu astra zeneca
  • +3 (17 voturi)    
   Vrem ceva link-uri catre articole de specialitate (Miercuri, 23 iunie 2021, 9:31)

   RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   nu de alta, dar tot in tarile civilizate au fost documentate cazuri de postaci care scriu tampenii... se pare ca si noi facem parte de data asta din grupul select de tari civilizate, si la noi sunt postaci la greu care improsca cu rahat fara baze stiintifice in spate.
   • -2 (10 voturi)    
    site oficial -decese vaccinati (Miercuri, 23 iunie 2021, 10:20)

    MAdyS [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

    https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2517-situatie-persoane-confirmate-dupa-vaccinare-07-06-2021/file
    • +5 (9 voturi)    
     Nu ai raspuns la intrebare (Miercuri, 23 iunie 2021, 14:16)

     RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui MAdyS

     Draga MADyS, statistica de pe link-ul trimis de tine nu are nicio legatura cu ce sustine Gryphus legat de sindromul Guillain-Barre aparut dupa vaccinarea cu Astra Zeneca. Decesele din acea statistica sunt mentionate ca fiind fara legatura cu vaccinarea - daca omul moare in accident de masina dupa ce s-a vaccinat tu consideri ca e din cauza vaccinului?
     Nu mai posta aiurea doar de dragul de a mai strange 2-3 lei pe postare, raspunde doar la ce am intrebat eu, nu balarii. Consumi degeaba curent electric si banda de internet.
   • -2 (10 voturi)    
    Na de ia. (Miercuri, 23 iunie 2021, 10:29)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

    https://www.forbes.com/sites/ninashapiro/2020/12/16/can-getting-the-coronavirus-vaccine-lead-to-bells-palsy/

    "In the FDA reviews of both the Pfizer and Moderna Covid-19 vaccines, each company included reports of several participants who developed facial weakness or paralysis, commonly known as Bell’s palsy. In the Moderna group, four individuals out of 30,000 reported facial paralysis, three who had received the vaccine, and one who received the placebo. Four of the 43,000 participants in the Pfizer trial developed facial nerve paralysis. All of these were in the vaccine arm of the trial. "

    Eu cunosc personal pe cineva de la mine de la munca ce a facut asa ceva dupa prima doza de Pfizer. Dar o forma foarte-foarte usoara, abia vizibila. Fireste a fost la urgenta si i s-au dat un pumn de medicamente pentru 5 zile (parca). A raportat cazul si a si primit raspuns de la "institutia acreditata" (nu este vorba de Romania). Recomandarea pentru doza a doua?.. La latitudinea si riscul persoanei respective.

    Este greu de evaluat ce efecte vor fi, daca vor fi, peste ani de zile. Oricum, simplul fapt ca producatorii de vaccinuri nu pot fi dati in judecata pentru eventualele efecte secundare, spune multe. Si nici compensatii nu poti primi.

    https://www.cnbc.com/2020/12/16/covid-vaccine-side-effects-compensation-lawsuit.html

    Mai asteptam, noua seria de vaccinuri, mai fumoase, mai parfumate si mai "sigure". Interesant e ca toti, absolut toti cei care se vaccinau de commun flu, se imbolnaveau mereu de gripa, an de an. Stim: noi tulpini, noi variante.. Si atunci de ce sa te mai vaccinezi?..

    Asta ca ai cerut link-uri. In loc sa stai sa cersesti link-uri, da lenea jos din tine si cauta si singur: ai sa gasesti cazuri reale, in cotidiene care nu raspandesc fake news.
    • +4 (10 voturi)    
     Vezi ca ai gresit linkurile (Miercuri, 23 iunie 2021, 14:26)

     RDU2 [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Draga Alius, nu ai dat link-uri in care sa se faca referire la sindromul Guillian-Barre aparut in urma vaccinului cu Astra Zeneca pomenit de Gryphus. Mai cauta, ai gresit cuvintele cheie :)
     Afirmatia ta cum ca "absolut toti cei care se vaccinau de commun flu, se imbolnaveau mereu de gripa, an de an" pune capac insa si opreste orice discutie: ABEREZI MAXIM, eu zic sa te opresti aici ca devii PUERIL si ABSURD!
     De 10 ani ma vaccinez anual antigripal si nu am avut niciodata gripa. Ce zici, iti da cu virgula? Combate-o pe asta, tu ai zis ca ABSOLUT TOTI.
     • -2 (2 voturi)    
      vaccinul antigripal = 50% eficienta (Miercuri, 23 iunie 2021, 21:17)

      Neutral01 [utilizator] i-a raspuns lui RDU2

      aca ca jumate pot (teoretic) sa faca gripa chiar vaccinati fiind. "Absolut" pe lumea asta e doar 0K. Si desigur, vodca!
 • +3 (19 voturi)    
  mda (Miercuri, 23 iunie 2021, 8:30)

  SoulSearcher [utilizator]

  4 milioane de vaccinati cu 100 de morti (care aveau comorbitati)

  1 milion de infectati cu 30.000 de morti

  calculele cred ca le poate face fiecare... nu ?

  pacat ca unii dintre noi n-au trait in vreme de razboi, unde chiar si stalin zicea ca 1 mort e o tragedie, 1 milion de morti e doar o statistica :DDDDDDDDDDD
  • +2 (12 voturi)    
   Raportarea efectelor adverse se face "pe bune" (Miercuri, 23 iunie 2021, 9:18)

   palatin [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Scuze, era o intrebare.
   • -1 (11 voturi)    
    Postare... (Miercuri, 23 iunie 2021, 10:15)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui palatin

    Postare in care am aflat ca de cand s-a inceput vaccinarea s-au mai infectat si 4 milioane de romani (toti vaccinati).
    • 0 (0 voturi)    
     moartea post vaccin nu inseamna cauzalitate (Joi, 24 iunie 2021, 12:50)

     jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     ci doar ordine de intamplare.
     In Romania mai putin pt ca la noi s-au vaccinat mai intai specialii, dar in alte tari unde s-au facut vaccinari in ordinea inversa a varstei mai ales la aziluri de batrani evident ca numarul coincidentelor a fost foarte mare.
     Moartea unei persoane care a depasit mult speranta de viata sau a unei persoane cu boli cronice grave se poate intampla in orice moment.
  • +4 (14 voturi)    
   Interesant e ca .. (Miercuri, 23 iunie 2021, 10:39)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   ..doar la cei morti din cauza vaccinurilor ai adaugat in paranteza "care aveau comorbitati".

   Fireste, se intelege ca cei care au murit datorita virusului erau sanatosi tun, din moment ce, in paranteza, nu este adaugata nici macar o singura informatie.

   Esti la fel de obiectiv ca si Stalin. Plus ca acei multi "D" adaugati la sfarsitul comentariului, fac muuuult mai credibile informatiile tale.

   Cat priveste parerile tale de rau, oricand esti liber sa te duci sa traiesti in vreme de razboi, caci sunt atat de multe conflicte pe planeta asta, incat este si greu sa alegi destinatia ceva mai potrivita, care sa-ti ofere cele mai puternice emotii si trairi. Eu oricum iti doresc multe "succesuri" in alegerile tale!
   • 0 (8 voturi)    
    mda (Miercuri, 23 iunie 2021, 16:21)

    SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    nu e interesul meu sa fiu credibil sau popular... ci doar sa expun the clear facts...

    ca mai inchei in note hazlii cu multe D-uri... e un tic din vremurile de chat, IRC, ymessenger si altele cu care am crescut acu 20 ani :DDD
  • +3 (7 voturi)    
   Calcule (Miercuri, 23 iunie 2021, 10:42)

   catalin_f [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Le-ati cam amestecat.... nu toti cei vaccinati au avut un test pozitiv ,deci cifra de 100 de decese trebuie raportata la 4800 (atat cat declara cei de la CNSCBT ) .
   Daca vreti sa faceti referire la totalul persoanelor vaccinate cu doua doze ,atunci trebuie sa comparati rezultatele cu minim 12 milioane de nevaccinati ...cum va ies cifrele acum ?
   • -3 (7 voturi)    
    mda (Miercuri, 23 iunie 2021, 16:24)

    SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui catalin_f

    nu are niciun sens ce spuneti...

    doar n-am sa ma testez zilnic desi sunt vaccinat de prin aprilie..

    WTF ?

    rolul unui vaccin este de a preveni in primul rand, SAU de a atenua raspandirea bolii daca chiar il iei...

    adica pe scurt daca unul vaccinat a luat virusul si a avut doar o durere de cap si niste dureri in gat... atunci vaccinul si-a facut treaba, good job, well done, GG, WP...

    dar na, stilul romanesc, hai sa scobim toate pietrele, poate iese ceva sirop din ele :D
    • +3 (7 voturi)    
     Dacă unul vaccinat și PREDISPUS îmbolnăvirii grave (Miercuri, 23 iunie 2021, 17:49)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

     pentru că, dacă nu era predispus la îmbolnăvire gravă, individul respectiv nu pățește nimic indiferent că organismul lui a primit sau nu vaccin.
     Da, rolul unui vaccin e de a preveni, însă mie - și poate că experiențele mele au fost greșite - niciun medic nu mi-a zis vreodată să fac „preventiv” injecții cu insulină ca să nu risc să o ia razna glicemia, în condițiile în care eu nici nu am diabet, nici nu consum produse cu (mult) zahăr.
    • -1 (1 vot)    
     Mere vs pere (Joi, 24 iunie 2021, 7:10)

     catalin_f [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

     Cred ca d-voastra nu ati si citit comentariul pe care l-ati facut ...citez: "4 milioane de vaccinati cu 100 de morti" vs "1 milion de infectati cu 30.000 de morti" .In realitate ,sunt 4(3958472 pana la 6 iunie) milioane de vaccinati dntre care 4860(pana la 6 iunie)au fost testati pozitiv si dintre acestia 99 au decedat (au avut o durere de cap,niste dureri de gat....).Dar ,nu va impacientati ,nici col. Gheorghita nu are habar de cifrele astea !
     Da,ar fi fost o idee buna ca toti vaccinatii sa fie testati,
 • +2 (32 voturi)    
  Nu ajung nici toate dovezile din lume (Miercuri, 23 iunie 2021, 9:06)

  This_User_Is_Real [utilizator]

  Cei care se considera mai bine informati si mai destepti decat toti oamenii de stiinta, medicii, biochimistii, farmacistii si alte asemenea, vor veni intotdeauna cu contraargumente nesustinute dpdv stiintific, dar pentru acestia e suficient ca sa respinga orice logica a vaccinarii.

  Antivaxerii, sustinatorii "teoriei" (a se citi: aberatiei) pamantului plat si cei cu teoriile conspiratiei nu isi vor schimba parerea/parerile indiferent cat de multe dovezi le pui in fata: marturii, imagini video, studii stiintifice etc.
  • -1 (23 voturi)    
   Este ... (Miercuri, 23 iunie 2021, 10:42)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui This_User_Is_Real

   .exact si invers: oricate dovezi vi s-ar aduce ca sunt efecte secundare, care pot fi fatale, voi ca oitele bheee bheee bheee...
   • -2 (16 voturi)    
    Nu s-a adus nicio dovadă (Miercuri, 23 iunie 2021, 14:12)

    Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    că efectele secundare extreme sunt larg răspândite în cadrul populației ce se vaccinează.

    Dimpotrivă, rezultatele spun contrariul, și anume că vaccinarea este sigură.

    Nu vrei deloc riscuri în viață? Nu te mai urca într-o mașină că poți face accidente, nu te mai căsători că poți divorța, nu mai merge pe stradă că-ți poate cădea ceva în cap. Nu mai nimic.

    Desigur, totul este o conspirație. Știm noi sigur. Mașinile omoară, căsătoriile distrug, iar mersul pe stradă lasă sechele. Totul este cunoscut, dar e ascuns de oculta automobiliștilor de la starea civilă. Și Bill Gates evident.
    • -2 (8 voturi)    
     Cea mai buna gluma! (Miercuri, 23 iunie 2021, 15:20)

     palatin [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

     :)
     • +1 (11 voturi)    
      mda (Miercuri, 23 iunie 2021, 16:26)

      SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui palatin

      si daca stai in casa exista riscul sa mori din explozia aragazului...

      stiai asta ? :DDDD

      si daca stai in curent ca deschizi un geam la camera, te trage si poti avea dereglari neurologice (am patit-o eu cu o pareza faciala) deci... cum e ?
    • +5 (9 voturi)    
     Ce dovezi s-au adus că vaccinul e bun pt tineri (Miercuri, 23 iunie 2021, 17:53)

     hsl [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

     de le cereți acestora să se vaccineze, în condițiile în care ei nici măcar nu răcesc de la acest virus?
     Vrei să te vaccinezi, vaccinează-te liniștit (adică în liniște, la fel cum faci cu vreo clismă sau cu înghițitul unei aspirine) și nu mai urla că toată lumea trebuie să facă precum faci tu.
   • -1 (9 voturi)    
    mda (Miercuri, 23 iunie 2021, 16:27)

    SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    tu stai in hambar si zi.. muuuu... muuuu ce destept sunt ca nu m-am vaccinat :DDDDDDD

    vezi ca daca stai in casa, te poti curenta de la PC, sau iti poate exploda aragazul..

    stiai astea ? :DDDD
 • +6 (14 voturi)    
  vaccinu-e-n toate... (Miercuri, 23 iunie 2021, 9:32)

  periscop [utilizator]

  ...vorba poetului (George Lesnea): ,,...în cele ce sunt / și-n cele ce mâine vor râde la soare / e-n holda întreagă și-n bobul mărunt / în pruncul din leagăn și-n omul cărunt / e-n viața ce veșnic nu moare” etc. etc.
 • +4 (24 voturi)    
  Nu stiu de ce ... (Miercuri, 23 iunie 2021, 10:12)

  Gigi Kent [utilizator]

  Nu stiu de ce dar mai simt precum Cristiano Ronaldo fata in fata cu sticlele de Coca Cola. Imi vine sa le dau la o parte si sa spun "apa". O sa dau la o parte asa-zisele vaccinuri (in fapt tratamente preventive) si o sa spun "sport, somn, mancare sanatoasa, natura, soare si vitamina D".

  PS Articolele aceastea ar trebui marcate cu [P] fiind de fapt publicitate pentru vaccinuri.
  • +9 (9 voturi)    
   mda (Miercuri, 23 iunie 2021, 16:29)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   in romania nu de vaccin imi e frica..

   ci de spitalele noastre.. unde intri cu covid si iesi cu alti zeci de virusi si bacterii periculoase :DDD sau mori ars prin sectiile ATI, din cauza incompetentilor

   eu sincer cu asta as face reclama...

   "vaccineaza-te ca daca te imbolnavesti si ai nevoie de spital, e posibil sa mori prin spitalele romanesti din alte cauze, infectii, ars de viu.. etc"

   asta e cel mai tare slogan, si provoc pe cineva sa gaseasca o gaselnita si la asta
 • +2 (14 voturi)    
  In concluzie (Miercuri, 23 iunie 2021, 13:39)

  wintershadow [utilizator]

  Cei vaccinati fac forme mai usoare, am inteles.
  Dar ramane intrebarea: pot transmite virusul? Poate chiar asimptomatici fiind. Pana nu se poate demonstra ca nu este asa, de ce exista discriminarea celor nevaccinati?
 • +5 (7 voturi)    
  Ca de obicei informare / dezinformare la HN (Miercuri, 23 iunie 2021, 20:17)

  Un_cetatean_oarecare [utilizator]

  In primul rand, v-as sugera tuturor sa va informati din surse avizate cum ar fi site OMS unde se publica toate studiile privitoare la COVID.

  https://search.bvsalud.org/global-literature-on-novel-coronavirus-2019-ncov/

  Daca aveti rabdare sa cititi veti gasi mai multe raspunsuri, aceleasi in mai multe studii, cum ar fi:

  1. Rata de reinfectare pentru cei care au avut test pcr pozitiv si test de anticorpi pozitiv este intre 0,01% si 0,1%, functie de studiu fara a fi inregistrata vreo forma grava.

  Prin urmare HN dezinformeaza din nou prin omisiune: "Au fost, în schimb, cazuri de persoane care au trecut prin boală și care s-au reinfectat la un anumit interval, cel mai scurt interval fiind de două luni de zile. Dar a fost vorba despre forme medii, nu despre forme severe, adaugă medicul Florin Roșu." De ce nu si aici cifre?

  2. Imunitatea dobandita natural este activa cel putin 10-13 luni dupa unele studii, pe viata dupa altele, pentru cel putin 95% din cei care au trecut prin boala.

  3. Imunitatea dobandita prin vaccinare va fi cel mai probabil de mica durata (6-12 luni) si va necesita un nou rapel... aspect deja anuntat de Pfizer. Nivelul de anticorpi scade mult mai repede decat in cazul infectiei naturale. Apropos, cu exceptia a doua vaccinuri (neaprobate de UE) toate celelalte stimuleaza raspunsul imunitar numai contra proteinei spike.

  https://www.nature.com/articles/d41586-021-01505-x

  4. Vreo cateva studii arata ca vaccinurile mRNA duc la efecte care trebuiesc analizate dupa incheierea perioadei de trial, si verificat daca sunt sistemice sau nu (chiar daca dupa vaccinare nu au fost remarcate efecte adverse. Recunosc ca sunt mult prea "tehnice" pentru mine si nu prea am inteles despre ce este vorba. Se tace malc la noi. Alti pe afara publica...inclusiv din Israel.

  Numai din faptul ca se baga sub pres 100+ de ani de cercetare in imunologie prin tratarea diferentiata a celor ce au trecut prin boala fata de cei vaccinati arata ca e totusi ceva putred la mijloc.
  • 0 (0 voturi)    
   in Ro jumatate din cei cu COVID nu au declarat (Joi, 24 iunie 2021, 13:36)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Un_cetatean_oarecare

   deci ce studii vrei? Cazurile de reinfectare sunt anecdotice, nu se inregistreaza in vreo baza de date, iar in lipsa unui studiu clinic nu se determina specific daca a fost alta tulpina sau daca organismul e imunocompromis.
   La certificatul verde poti sa-ti faci titru de anticorpi sau sa aduci dovada de test pozitiv si sa ai 6 luni drepturi ca un vaccinat.
   Toate vaccinurile spun ca acopera minim 12 luni.
   Multi vaccinati s-au imbolnavit inainte de 2 saptamani dupa rapel (sau macar dupa prima doza), deci e discutabil daca cele 20 din 25 mii de cazuri raportate au vreo relevanta.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by