România se confruntă mai mult decât oriunde altundeva în estul Uniunii Europene cu o problemă în a-și convinge cetățenii că ar trebui să se vaccineze anti-Covid, relatează Bloomberg.

Centru de vaccinare RomaniaFoto: Cristian Cristel/ Xinhua/ Profimedia

Deși campania de vaccinare a cetățenilor săi este una dintre cele mai rapide din blocul comunitar, ponderea populației care dorește să se vaccineze cu greu a crescut din octombrie, potrivit unui raport de săptămâna aceasta al gupului GLOBSEC din Bratislava.

Astfel, potrivit unui grafic Globsec, rata populației dispusă să se vaccineze în octombrie 2020 era de 45%, iar în martie 2021 era de 46%.

În Bulgaria, rata populației dispusă să se vaccineze în octombrie 2020 era de 23%, iar în martie crescuse la 38%.

În Ungaria, în octombrie 2020 rata populației dispusă să se vaccineze era aceeași ca în România, de 45%, dar a crescut în martie 2021 la 72%.

România nu reușește să stimuleze dorința cetățenilor de a se vaccina anti-Covid

Cifrele evidențiază că guvernul ar urma să se confrunte cu o provocare în săptămânile ce urmează, în timp ce persoanele care vor să se vaccineze își încheie procesul de imunizare. România a contractat suficiente doze pentru 10 milioane de oameni și a vizat inocularea a 5 milioane până la sfârșitul lunii mai. Până în prezent, aproximativ 3 milioane de persoane au fost vaccinate în țara de 19 milioane.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, peste 3,2 milioane de persoane din România au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri și au fost administrate aproape 5,2 milioane de doze de vaccin.

Citește și: