În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.989 cazuri noi.
Până astăzi, 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 07.04.2021 (10:00) – 08.04.2021 (10:00) au fost raportate 172 de decese (99 bărbați și 73 femei).
155 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 9 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 8 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.859. Dintre acestea, 1.495 de persoane sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.907.828 de teste RT-PCR și 683.537 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 29.278 de teste RT-PCR (17.439 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.839 la cerere) și 11.214 teste rapide antigenice.
Pe teritoriul României, 67.560 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.271 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.327 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 95 de persoane.
Are vreo importanta sau e doar o coincidenta cu cresterea numarului de vaccinati ?
Concluziile le vom trage dupa 4 mai, cand se vor relua cursurile, inclusiv buluceala din clase si din mijloacele de transport in comun.
Daca vor creste iar infectarile, cine va fi de vina ?
Decidentii politici ? (Campeanu)
Nici vorba, el vrea doar binele copiilor, iar sanctiunea maxima va fi ca-si va da demisia. Rahat...
Daca parintii nu s epot abtine sa trimita bunicii la scoala si gradinite dupa copii si sa petreaca timp cu ei e treaba lor de iresponsabili (altfel nu le pot spune). Scoala ESTE IMPORTANTA. Nu doar scoala dar si socializarea lor in general.
Si da! tataia si mamaie trebuie protejati : atunci cand ei isi pierd dreptul la sanatate si la viata ni-l vom pierde si noi, ceilalti si chiar si tu : D.O. si legile sunt aceleasi pentru toti.
Iar in privinta educatiei copiilor se pot gasi solutii.
Si inca un lucru : oricat am vrea sa ne protejam copiii, nu e posibil sa treaca prin aceasta perioada ca si cum nu s-ar intampla nimic... Nu le putem oferi un asemenea grad inalt de protectie - ei sa nu stie nimic din ce se petrece.
Ma refer la Europa continentala. Unde s-au mai inchis scoli un intreg semnestru?
Tataile si mamaile sa se protejeze singuri stand in casa cat mai mult si copiii lor sau chiar societatea sa se preocupe sa nu aiba prea multa interactiune. Apoi s amerga la vaccinare si gata.
Dar copiii NU TREBUIESC atinsi. Ca nu e boala lor, e acelor care si-au batut joc de sanatatea lor ani de zile.
Iar asta cu solutiile e usor de dat din gura. Care sunt solutiile? Zoom si skype? Ai copii? Nu cred.
Ba UK este un exemplu cat se poate de potrivit - e la fel ca si celelalte tari occidentale.
=====
Nu este posibil dpdv practic ca o categorie de persoane sa incerce sa se protejeze DOAR PE SINE . Sau sa se incerce o solutie doar pentru acea categorie.
Ce propui tu (si altii ca tine...) e simplist, infantil si rupt de realitate.
Daca at fi fost posibil nu ar mai fi fost pandemie : fiecare s-ar fi ferit cum stie mai bine si conform indicatiilor medicilor. Dar nicaieri in lume nu s-a incercat asa ceva (bine, cu exceptia Suediei ai carei batrani sunt pusi la pastrare, acum...).
Iar in privinta copiilor : ei nu traiesc pe alta planeta. Vrand-nevrand, oricat de mult am incerca sa ii protejam, intra in contact cu realitatea.
Si realitatea e ca trecem printr-o pandemie.
=====
Da, am copii. Si tocmai asta e motivul pentru care vreau sa iesim cat mai repede din starea asta. Nu vreau s-o lungim cu lunile/anii fiindca niste prosti ingamfati cred ca sunt buricul pamantului si stiu ei mai bine decat medicii ce e de facut.
Si solutii pentru scoala se pot gasi asa cum au gasit si alte state.
Si atata vreme cat reprezinti un pericol pentru mine si familia mea, te voi obliga,legal, sa respecti restrictiile atunci cand esti in preajma mea.
Si cunosc FOARTE bine sistemul de invatamant din Belgia. Intelegi ? FOARTE bine. Nu e rau (mai bun decat in Romania) dar nici de inchinat.
Da... sa fim sanatosi si sa vedem noi ai cui copii au un avantaj competitiv.
Eu zic ca fetita ta o freaca mult si bine intr-un sistem in care se dobandesc asa putine cunostinte, cum e cel belgian.
Si daca ai fost considerat inseamna ca ideile noastre sunt suficient de bune. Ori asta e tot ce conteaza, pana la urma : sa le pui in practica.
Oricum, viitorul va arata ce va fi si cu odraslele noastre, nu e cazul sa discutam in termenii astia. Nu ma cunosti, nut e cunosc. Eu sunt de parere ca scolile nu trebuie inchise whatsoever.
Si te inseli, te cunosc destul de bine . Esti un tip uman des intalnit in Ro de azi.
Plecat in Vest cu o spoiala de educatie ce nu poate ascunde saracia potentialului nativ, te crezi abonat si indreptatit la miracole fiindca ai un salariu bunicel.
Dar frustrarile originii (poate modeste) si a unei situatii castigate mai mult prin munca decat prin talent ti le reversi asupra copilului.... de care, sincer, mi-e mila !
Sper, pentru tine, sa fie genul de copil care vrea si el...
Iar ideile tale despre scoala in pandemie sunt prostesti, pur si simplu.
Si am vazut ca vrei sa iti programezi parintii la vaccin.... De ce nu astepti sa se termine macar studiile clinice ? Vrei sa ii faci cobai ?
:))))))
Atitudinea "scapa cine poate" nu aduce nimic bun, la un moment dat vine randul fiecaruia...
La nivel mondial, ne aflam pe locul 29.
La nivel european, ne aflam pe locul 20.
Vecinii nostri din Europa centrala si de Est stau mult mai rau in comparatie cu Romania, astea sunt fapte, nu propaganda.
Cehia, record european si mondial: 2.585
Ungaria, locul 2 mondial si european: 2.322
Bosnia : 2.146
Muntenegru: 2.143
Bulgaria:1.998
Slovenia: 1.982
Macedonia: 1.955
Slovacia: 1.895
Croatia: 1.512
Polonia: 1.492
Moldova: 1.486
Lituania: 1.307
Romania e la nivelul Elvetiei (1.225) si Luxemburg (1.254), sta mai bine decat Suedia (1.333) sau Franta (1.459).
Mixul de masuri luate de guvernele Romaniei (PNL si actuala coalitie) a fost unul care a ajutat la gestionarea corecta a pandemiei, mai ales ca infrastructura medicala a Romaniei nu se compara cu cea din state ca Elvetia sau Suedia.
In paralel, Romania a reusit si o performanta economica, revenirea PIB-ului e in V si ne situeaza pe primul loc in UE ca dinamica.
Protectie individuala (masca, igiena, distantiere sociala), campanie de vaccinare (ritmul e bun, milioane de romani vor sa fie vaccinati), comunicare, carantine doar la nivel local.
Asta ca sa avem o baza de comparatie. Nu doar lozinci.
Multumesc anticipat.
Daca "asta a fost pandemia", ne vedem pe plaja...
E buna sursa asta ?
https://vaccination-info.eu/ro/covid-19/informatii-covid-19
Francezii pe de alta parte au mers pana in panzele albe cu scolile si se vede.
Se mai intampla insa un fenomen. Multi nu mai declara simptomele si nu mai cheama DSP-ul.
De asta creste atat de mult numarul de la ATI si cel al mortilor, dar numarul celor declarati oficial mai putin. Stau acasa pana in ultima clipa. Multora li se face primul test cand sunt deja la ATI, desi ei au simptome de 7-10 zile.
Cati sunt pozitivi si se plimba, merg la servici etc.... D-zeu stie.
Asta e rezultatul teoriilor conspiratiilor si plictiselii oamenilor.
"Lasa ba ca nu mi s-o intampla taman mie..." ... Si uite asa mergi direct la ATI sau si mai grav la morga.
Alte modalitati importante pentru raspandirea epidemiei mai sunt oameni care se inghesuie sau nu poarta masti, sai le poarta incorect, in transportul in comun, restaurante/baruri/cluburi si adolescenti care fac chefuri la cate unu' dintre ei acasa, sau stau gramada cu orele la povesti, si care ei nu patesc nimic, raman in mare masura asimptomatici, da' dau boala mai departe la alti membri ai familiei. Situatia asta ultima e motivatia carantinei de noapte. Cand se planifica restrictii noi, dupa care modalitate de infectie genereaza cele mai multe cazuri se decide.
De unde o fi luat copilul virusul ?
Iar responsabilitatea e tot în dreptul directorului. Și al autorității locale. Ambii sunt responsabili pt avizul ăla conform de funcționare.
Ministrul o să se spele pe mâini, având în vedere cât se respectă legea 1 în școli.
E suficient o Coroana mai mare din Aur, si ceva apa.
Nici macar vaccin nu trebuie, refuzati in continuare, mai sunt locuri in containerele frigorifice!
Sau asteptati "Desteptarea" instrumentului fericit, stiti voi care.....
Ps.Veniti dragi concetateni, in vizita, inca odata!, ca lucrul sa fie bine facut!
cu inca vreo 2 milioane de vaccinati ne apropriem de 5 milioane de romani care teoretic sunt imuni.
daca se mai vaccineaza vreo 3-4 milioane ajungem la o rata bunicica pentru la vara, si posibil ca din toamna sa stam mai linistiti, (daca nu apar alte tulpini mai naspa)
acum depinde si imunitatea asta cat dureaza de la om la om, fie ca a avut virusul sau fie ca e vaccinat.
oricum se preconizeaza o campanie anuala de vaccinare.. ca si in cazul gripei sezoniere tip A, tip B.. etc
Injura de mama focului, ii doreste sanctiuni ca nu vor sa vaccineze cel putin 100 pe zi in afara programului," doar pentru asta este inventat in toate tarile civilizate"
ILa noi ( nu mult timp) are dreptul sa lucreze zi si noapte, pana cand voi, mancati, beti, odihniti, dormiti, si pentru asta mai primit si pensii.. Tot din impozitele si taxele platite de medici. In afara de bugetari , care lucreaza pe merite, si sunt recompensate, in stil ElDorado.
Daca platforma iti spune ca datele nu sunt bune o data, de doua ori, de zece ori, ce te face sa crezi ca a unsprezecea oara o sa mearga? De ce nu suni la call-centerul de suport (021.414.44.25) sa te ajute?
Aveți niste valve închise pe undeva in platformă sau in centre.
Cate vaccinuri sunt azi in stoc?
Lăsați în centrele mari vaccinarea la liber pentru cei care stau pe liste. Așa o să vedeți ce repede creste numărul de vaccinați. Aveți capacitate de vaccinare in centre, aveți și vaccinuri.
Anunțați public: cine dorește, să se prezinte la cel mai apropiat centru de vaccinare! Avem vaccinuri!
Explicatia consta in pericolul iminent al falimentarii unor ramuri economice vitale cu consecinte incalculabile privitoare la bugetelor publice dar si personale ale oamenilor, compromiterea proceselor educative, culturale, sportive, si nu in ultimul rand extenuarea psihica a populatiei datorita restrictionarii vietii sociale in cele 14 luni de la inceperea pandemiei coronavirus.
Riscul continuarii restrictionarilor ar putea depasi, in gravitatea consecintelor economice si sociale, cele sanitare urmare a pandemiei Covid 19, oricum in scadere treptata ca urmare a campaniei sustinute de vaccinare.
Inca sunt multe "gazde" potentiale pt virus.
Parerea mea e ca fiecare val are un pattern similar:
la inceput oamenii sunt mai relaxati (in cazul de fata mai obositi/agasati) si o lasa mai moale cu respectarea regulilor. Si nici nu sunt de blamat, toti ne-m saturat si avem nevoie de perioade de "respiro", ca altfel mergem la balamuc.
De aceea urmeaza o perioada cand creste nr de cazuri, la inceput insidios/nedetectabil. Cand virusul a luat deja "viteza" in populatie, cazurile cresc la inceput lent si dupa o saptamana/doua exponential.
Atunci incep problemele la spital/ATI/sunat la 112/apelurile la prudenta din partea medicilor/politicienilor ei eventual niste restrictii suplimentare (care sunt frectie la picior de lemn in Romania).
Lumea incepe sa se teama de infectare si se protejeaza mai bine (asta vad si eu pe strada, acu' se poarta masca in proportie mai mare decat in martie).
Deci solutia la criza tot individuala ramane: Cand lumea constientizeaza pericolul se protejeaza mai bine si valul se "stinge". Nu vorbesc de minoritatea vehementa care nu respecta regulile in nicio situatie.
Asa stam de 1 an.
Ceea ce sunt insa convins (asta daca nu apar niscaiva tulpini nashpa) este ca valurile urmatoare vor avea amplitudini din ce in ce mai mici, prin efectul imunizarii de turma.
Cu cat se va vaccina mai multa lume in lunile urmatoare, cu atat ne va fi mai usor toamna/iarna urmatoare. Ca vara Covidu' se cam ascunde de soare:)
Din cate stiu diagnosticul de COVID-19 trebuie confirmat cu testul RT-PCR.
Acum intrebarea mea ar fi, daca din acele 29.278 de teste RT-PCR cate au fost facute pentru ca pacientilor le-a iesit pozitiv testul rapid de antigen, care poate a si fost deja inclus in statistica pe 24 de ore din zilele anterioare. Astfel un pacient diagnosticat cu COVID-19 ar fi de doua ori raportat la noile cazuri.
PS: stiu ca exista si teste de reconfirmare/infirmare RT-PCR, dar astea nu sunt incluse in calcul cum a fost si scris in articole.
Adica pacientii raportai care nu aveau boala sau infectia, cum vreti sa intelegeti.