Japonia spune că restricțiile impuse de UE la exportul de vaccinuri i-ar putea afecta campania de imunizare
Japonia intenționează să înceapă campania de vaccinare luna aceasta, mai târziu decât majoritatea economiilor mari, iar orice amânare ar putea pune sub semnul întrebării ținta guvernului de a reuși să obțină destule doze pentru fiecare japonez înainte de Jocurile Olimpice din această vară.
”UE a pus în aplicare acest mecanism de transparență a exporturilor, el afectează programul de livrări din Japonia”, a declarat Taro Kono, ministrul însărcinat cu programul de imunizare.
Japonia se bazează pe producătorii străini de vaccinuri, Kono avertizând încă de săptămâna trecută că naționalismul tot mai pregnant în privința accesului la doze ar putea duce la afectarea furnizărilor globale și la măsuri de represalii.
Japonia are contracte cu mai mulți producători occidentali pentru 500 de milioane de doze de vaccin, mai mult decât destul pentru populația sa de 126 de milioane.
Dar dependența de producătorii străini și condiția ca vaccinurile să treacă și prin teste clinice locale a amânat campania de imunizare. Potrivit televiziunii publice NHK, vaccinul Pfizer ar putea fi aprobat de niponi pe 12 februarie.
Japonia a raportat până acum 391.618 infecții cu coronavirus și 5.832 de decese, iar reapariția persistentă de focare a subminat sprijinul popular pentru Olimpiada de Vară ce trebuia să aibă loc în 2020, dar reprogramată în iulie-august anul acesta. Premierul Yoshihide Suga și guvernul său au spus că sunt deciși să găzduiască Jocurile.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
SUA are 32 de milioane de vaccinati si rata cea mai mare.
Cine face rau intregii planete ca vrea vaccinuri? Pai ... UE. SUA e de treaba!