Vaccinul Pfizer ar opri transmiterea coronavirusului / Nivelul de anticorpi, mai mare decât după o formă serioasă de Covid-19 - studiu israelian
Participanții la studiu au dezvoltat de până la 20 de ori mai mulți anticorpi la coronavirus în prima săptămână de la primirea celei de-a doua doze a vaccinului Pfizer/BioNTeh.
Studiul, care a analizat 102 dintre cei aproximativ 1.000 de membri ai personalului medical din Sheba Medical Center care au primit ambele doze, arată că doar două persoane au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi, în condițiile în care una dintre ele avea sistemul imunitar compromis. Pentru cazul celei de-a doua persoane nu există încă o explicație, dar spitalul investighează situația.
Restul de 98% din studiu au dezvoltat niveluri de anticorpi chiar mai mari decât la pacienții care s-au recuperat după o formă serioasă de Covid-19, potrivit unui comunicat al spitalului.
Profesorul Gili Regev-Yohai, directorul secției de boli infecțioase și epidemiologie de la Sheba a spus că persoanele care au primit ambele doze de vaccin nu vor deveni, cel mai probabil, purtători ai virusului și nu îl vor răspândi mai departe datorită înaltului nivel de anticorpi dobândit.
Acest studiu este primul indiciu că un vaccin contra Covid-19 ar putea opri transmiterea coronavirusului.
”Rezultatele studiului sunt în linia testelor făcute de Pfizer și chiar depășesc așteptările”, a declarat Regev-Yohai.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Sa anceapa vaccinarea an masa an cit mai multe puncte ca sa ajungem la 100% vaccinati sa anceapa calatoriile ca anainte!
Dar macar eu sustin vaccinarea si o sa ma vaccinez. Tu esti anti-vaccinist, esti cu Sosoaca si Bittman ampotriva vaccinarii!
Sustin! Se arata ca e vaccinul bun, dar degeaba daca nu vine mai repede!
tu esti plin de certitudini si complet lipsit de ratiune.
daca era vorba de Sputnik V plezneai de certitudine, dar in extreme cealalta.
Stiu stiu, tot ce e din ves e rau, minciuna si 'soarele rasare doar din rasarit'.
Si daca erau doar 2 oameni din care 1 avea anticorpi, eficienta era de 50%.
Dar, pentru un "Gica Contra", chiar si in timpul zilei este intuneric... undeva in mintea lui.
Putin probabil e o judecata de valoare, o opinie bazata pe experienta, nu o analiza a rezultatelor unui studiu.
Eran Segal:
Our vaccine assumptions:
- 2 weeks after dose 1: 40% reduction in transmission, 85% in illness
- 1 week after dose 2: 65% reduction in transmission, 95% in illness
Majoritatea specialistilor de top in domeniu adera la aceasta varianta, cu reducerea capacitatii de transmitere a persoanelor vaccinate, sunt putini cei care spera ca vaccinul sa opreasca transmiterea. Oricum, nu avem deocamdata date suficiente pentru a trage concluzii, asa ca mai bine ne abtinem sa facem afirmatii de impact.
In plus, din pacate apar date din ce in ce mai multe legate de varianta africana si se pare ca aceasta impacteaza semnificativ imunitatea (cel putin) humorala (ultimele date indica faptul ca la cca jumatate din persoanele cu imunitate dobandita prin infectare, sera covalescenta nu mai neutralizeaza varianta din SA). asa ca ne punem toate sperantele in imunitatea celulara insa masuratorile pe aceasta sunt dificil de facut, o sa dureze.
ca o concluzie, lumea viseaza prea repede la un final fericit si uita ca luptam cu un virus. putem sa castigam batalii importante cu acest virus (ca de fapt cu majoritatea virusurilor) dar razboiul va fi lung si greu. nu putem sa castigam razboiul doar cu o singura arma - vaccinul, avem nevoie de mai multe arme complexe insa dureaza ani pana le vom obtine
O sa stim mai multe dupa ce se vaccineaza mai multi cetateni si doar atunci cand studiile stiintifice o sa fie facute cu adevarat stiintific, adica riguros, pe esantioane reprezentative si dupa ce o sa treaca destul timp astfel incat rezultele unui studiu sa fie confirmate sau infirmate de un alt studiu, in egala masura de riguros.
Va multumesc pentru comentariu, mai invat si eu cate ceva...
Cand invatam eu statistica la facultate, dumneata faceai bastonase pe tip III.
Concluziile sint PRELIMINARE, bazindu-se doar pe 100 de subiecti din 1000! Au fost alesi aleatoriu? au fost alesi pe alte considerente? ...ca sa dea bine rezultatele?
La fel ca la reduceri: pana la ...x la suta reduceri
Bine ar fi sa fie asa dar un studiu serios AR TREBUI sa fie bazat pe multt mai multe cazuri analzate.