O familie de ieşeni a decis să părăsească ţara şi să se mute în Zanzibar, Tanzania, ca un răspuns original la măsurile dure adoptate de autorităţile române în contextul pandemiei de Covid-19, scrie Ziarul de Iași.

HotNews.roFoto: Hotnews

În luna septembrie a acestui an, Aneta Jechiu a hotărât împreună cu soţul ei să îşi retragă cei trei copii din sistemul public de învăţământ şi să îi educe în sistem homeschooling, iar după ce au pus la punct ultimele detalii cu privire la modul în care vor administra de la distanţă micile afaceri din ţară, au plecat în călătoria vieţii lor.

Din luna octombrie, de când au ajuns în Zanzibar, trăiesc ca în poveşti: plaje fabuloase, apă de un albastru superb, climă tropicală, preţuri foarte bune.

“Planul nostru era să închiriem acolo, în insulă, o casă pe termen lung. Dar, într-un final, am primit o ofertă foarte bună de la un hotel. Şi am rămas aici. În zilele noastre, atât de multe lucruri îţi pot aduce venituri online ca să nu mai depinzi geografic de serviciu încât, dacă vrea cineva cu adevărat, sigur reuşeşte. Se pot face cursuri online, şi văd un mare viitor în acest segment, indiferent de nişă, în toate specializările de social media marketing, IT, şi lista poate continua”, a spus Aneta Jechiu.

“Copiii sunt înscrişi la Cerehard, o şcoală cu sistem britanic de învăţământ. Există platforme speciale cu un sistem interactiv de învăţare, şi practic aşa se desfăşoară şcoala la noi. Iniţial am avut o învăţătoare cu noi, dar după o lună a trebuit să se întoarcă în ţară, şi acum ne descurcăm singuri.

Probabil acesta este cel mai bun lucru care s-a întâmplat, deoarece acum petrecem foarte mult timp cu copiii. Acest timp lipsea cu desăvârşire în ţară. Mulţi picăm în capcana lipsei de timp, întotdeauna era câte ceva important de rezolvat la firmă până târziu. Acum avem seri lungi în care discutăm pe îndelete cu copiii.

Momentan avem în plan să petrecem 4-5 luni pe această insulă minunată. Mai vedem ce situaţie va fi în România până atunci, şi cât de mult ne permit autorităţile de aici să ne prelungim viza. Afacerea o conducem de la distanţă, ceea ce ne permite traiul de aici”, a povestit Jechiu.

Citește articolul integral pe Ziarul de Iași.