Reprezentanții USR-PLUS cer consultări cu președintele Klaus Iohannis și cu reprezentanții partidelor politice pentru a decide dacă alegerile locale pot fi organizate în 27 septembrie, ei spunând că, fără măsuri suplimentare de protecție sanitară, scurtinul trebuie amânat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alianța USR-PLUS afirmă, într-un comunicat de presă transmis marți, că în actualul context epidemiologic organizarea alegerilor locale în 27 septembrie prezintă un risc major pentru populație, pentru membrii birourilor electorale, ai partidelor și voluntarilor și că, dacă nu se iau măsuri de protecție sanitară adecvate, trebuie amânate. "Fără noi măsuri ferme, cetățenii vor considera riscantă participarea la procesul electoral, iar rezultatele finale nu vor fi reprezentative, procesul democratic fiind alterat”.

USR-PLUS face apel pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis, cu Guvernul și cu partidele politice care participă la alegerile locale pentru a stabili de comun acord noi măsuri necesare pentru desfășurarea campaniei electorale, în condiții de protecție sanitară adecvată.

"În ultimele zile, media infectărilor cu SARS-CoV-2 în România se ridică la peste 1.000 pe zi, motiv pentru care se impun de urgență discuții pentru a stabili noi reguli în care ar putea să se desfășoare evenimentele politice, strângerea de semnături pentru candidați și procesul electoral de la finalul lunii septembrie”, se mai arată în același comunicat.

Reprezentanții alianței cer, ca în cazul în care scrutinul se va desfășura, să fie luate măsuri suplimentare pentru protejarea voluntarilor și a membrilor de partid care fac campanie, precum și organizarea alegerilor pe durata a două zile.