Chiar dacă în judeţul Constanţa sunt cel puţin trei spitale gata să trateze pacienţi COVID-19, la începutul epidemiei autorităţile evaluau că numărul cazurilor de infectare va fi mare. Numărul total de infectați din acest județ a fost de 540, iar spitalul militar multirol nu a fost folosit deloc, potrivit Mediafax.

Coronavirus, imagine genericaFoto: Profimedia Images

Pe iarba stadionului „Portul” din Constanţa stă spitalul milirat multirol pregătit să preia pacienţi COVID-19. Oamenii cred că e un semn bun că pe poarta spitalului modular nu a intrat niciun pacient cu coronavirus. Primarul Constanţei rămâne îngrijorat pentru că în perioada estivală litoralul va continua să se afle într-o situaţie de risc.

Oamenii cred că e un semn bun că pe poarta spitalului modular nu a intrat niciun pacient cu coronavirus. Primarul Constanţei rămâne îngrijorat pentru că în perioada estivală litoralul va continua să se afle într-o situaţie de risc.

Pentru spitalul militar modular de la Constanţa Unifarm a plătit 11,5 milioane. Este gata pregătit cu 56 de paturi. Însă, niciodată, niciun pacient COVID-19 n-a intrat aici.

„La începutul lunii martie, dacă m-ar fi întrebat cineva câte spitale modulare vreţi să facem, aş fi zic două, trei, oricâte pentru că pericolul era altfel înţeles. Este important să ne uităm nu doar la cifrele pe care le avem, şi care teoretic ar trebui să ne spună să nu ne îngrijorăm. Constanţa nu stă foarte bine la nivel mare la numărul de testări. Din punctul meu de vedere ar trebui făcute mai multe”, spune Decebal Făgădău, primar municipiul Constanţ