Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Căminul pentru bătrâni „Sf. Spiridon”, unde au fost înregistraţi 108 beneficiari infectaţi cu Covid-19, din care 16 au decedat, şi 28 de persoane infectate în rândul personalului.

BatraniFoto: pikrepo.com

„Organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Galaţi - Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzute de articolul. 352 alin. 2,3,4,6 Cod penal, urmare a mai multor articole din presa locală, potrivit cărora la nivelul Căminului de bătrâni „Sf. Spiridon” Galaţi, mai multe persoane au fost infectate cu Covid-19, unele dintre acestea decedând, existând date că nu s-ar fi luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată într-un comunicat transmis luni de reprezentanţii Parchetului și citat de Agerpres.

Potrivit Primăriei Galaţi, în administrarea căreia se află căminul, toate persoanele infectate sunt internate în spital.

„Din păcate, în ultimele zile, la Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Spiridon” au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus. În total, sunt acum 108 beneficiari infectaţi, din care 16 decese, dar şi patru persoane care s-au vindecat. Din rândul personalului avem 28 de persoane infectate, din care şase s-au vindecat. La această oră, toate persoanele infectate au fost extrase din cămin, sunt spitalizate, deşi nu avea niciuna simptome Covid, iar în cămin au rămas 31 de beneficiari, care sunt îngrijiţi de 19 salariaţi. Numărul salariaţilor deocamdată este suficient, dar şi în acest caz analizăm posibilitatea de a detaşa de la alte centre de îngrijire”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Petrica Paţilea.

Un dosar similar a fost deschis în urmă cu lună şi la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie”, unde sunt înregistrate 130 de persoane infectate cu Covid-19 din care 41 au decedat.

În judeţul Galaţi, din cele 70 de persoane decedate de Covid-19, 57 provin de la cele două cămine de bătrâni.

Citește și:

Galați: Focarul de infecție din căminele de bătrâni se extinde. Noi decese, bilanțul a ajuns la 38 de victime

Galaţi: Încă trei decese la căminele de bătrâni, numărul total a ajuns la 48