Încă trei decese la două cămine de bătrâni din Galați unde este focar de COVID -19. Este vorba de centrele "Sf.Ilie" şi "Sf. Spiridon" iar bilanțul victimelor ajunge la 38.

BatraniFoto: pikrepo.com

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,"Sf. Ilie" numărul deceselor a ajuns la 33, după ce un bărbat de 81 ani şi o femeie de 85 ani au murit în spital. În acest centru, numărul tuturor celor infectaţi cu COVID-19 a ajuns la 124. Iniţial, în cămin erau internaţi 130 de bătrâni, asistaţi de un personal medical şi social format din 18 angajaţi, porivit Agerpres.

Totodată, la Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sfântul Spiridon", numărul deceselor cauzate de coronavirus în rândul vârstnicilor a ajuns la cinci, după ce un bărbat de 82 ani a murit la spital. În acest cămin, sunt internaţi 139 de bătrâni, din care 43 sunt infectaţi cu noul coronavirus, asistaţi de personal medical şi social format din 62 de angajaţi, din care opt pozitivi la COVID-19.

În judeţul Galaţi sunt 389 de persoane infectate cu COVID-19 dintre care 46 au decedat, 212 în autoizolare, 851 în carantină instituţionalizată, iar până în prezent au fost efectuate 2.874 de teste.