Actiunile izvorate din ura sunt deoptriva repugnante si stupide. Dar pot fi si extrem de nocive. Pe blogul lui Stelian Tanase au fost publicate copii ale unor documente contractuale semnate de mine si de ICR in anul 2011. Documentele sunt perfect legale si includ deopotriva date ce tin de domeniul public si unele strict personale. Profesor universitar, politolog si jurnalist, Stelian Tanase a stiut ce face. La fel cum au stiut si nemernicii care i-au furnizat documentul. Nu poate exista alta sursa pentru transmiterea acestor documente in forma completa, cu date personale neanonimizate, decat ICR-ul condus de domnii Andrei Marga, Stefan Popescu, Mihai Milca etc Nu stiu ce rol a avut Departamentul Financiar. Fapt este ca, in urma unor proteste ale unor functionari ICR, au fost anonimizate, dupa un interval destul de lung tinand cont de urgenta situatiei, informatiile strict personale: seria si numarul pasaportului meu, numarul contului in banca, adresa personala. Demiterea cu maxima celeritate si fara niciun argument public a domnilor Dan Croitoru si Valentin Sandulescu din functiile de secretar general si secretar general adjunct al ICR a fost menita sa pregateasca drumul pentru abuzurile care se in lant. Intre care aceasta infamie impotriva mea. Ma simt onorat ca ma aflu alaturi de Mircea Cartarescu in vizorul politrucilor becalizati.

Vladimir TismaneanuFoto: AGERPRES

Aceste lucruri au fost comise cu sange rece si deliberat, stiindu-se perfect ca am fost adeseori amenintat cu moartea. Mai pot fi numiti cei care recurg la asemenea abjectii intelectuali? Pana acum, lucrau pin interpusi, prin diversii Ciuvica. Acum au iesit la atac ei insisi, caizii. Sa fie un semn de disperare? Mi se da, inca odata, un avertisment: ori te potolesti, ori te distrugem. Pe data de 13 octombrie, un cetatean din Canada se adresa prin e-mail presedintelui Universitatii mele pentru a afla daca aceasta institutie “ma trimite in Romania” sa fac ceea ce fac. Ponta, Antonescu si ciracii lor n-au auzit inca de autonomia universitara reala si de independenta intelectualilor. In plus, le reamintesc ca am primit, pentru activitatea mea pe linia democratizarii in lumea post-comunista, deci si in Romania, premiul “Distinguished International Service” din partea Universitatii Maryland.

Un cititor cu care s-a intamplat sa fiu uneori in dezacord, dar ale carui cunostinte istorice si tehnice (in special pe tema noilor tehnologii comunicationale) sunt remarcabile, deci cel care semneaza “Hannibal Lecter, MD”, imi scria mai demult: “In era internetului, formula clasica ‘Nimic nu se pierde, totul se transforma’” devine ‘Nimic nu se pierde, totul se stocheaza’”. Reiau mai jos, cu cuvenitele multumiri, scrisoarea postata de domnia pe forumul articolului meu despre mentalitatea chisinevschiana a echipei Marga. Ma intreb daca Ovidiu Simonca, citind randurile de mai jos, ii va aborda pe Andrei Marga si pe Stelian Tanase sa le propuna o mica tema de discutie: “Cat de departe poate merge ticalosia?” Sunt convins ca dl George Musat ii poate explica de ce avem nu doar dreptul, ci si obligatia de a numi aceasta actiune o imensa porcarie.

Nu scriu ca sa va incit la niscaiva actiuni in justitie , ci doar fiindca am impresia ca dvs. nu va dati seama de implicatii. Ati scris intr-un comentariu precedent …”seria si nr. pasaportului , ETC.” Well , acest “etc.” e f. important. In primul rind ca documentul initial nu a stat pe site doar doua ore, cum credeti dvs. Urcat pe server joi 18.10 , a fost anonimizat abia vineri 19.10 la ora 11:17:32 AM , de catre unul “Valentin”. Chiar daca nu a fost captat de arhive ce se ocupa de chestii din astea , a fost suficient timp de a se face screen capture sau save document .

Problema nu sint datele personale , dle profesor (pasaport,adresa) ca nu vi se poate face rau cu astea. Dvs. nu ati remarcat ca toate detaliile contului dvs. la Bank of America sint acolo ? Pai sint baieti care se pot duce online la BoA si deschide un cont online cu datele astea (daca deja nu aveti unul) —si apoi trai neneaca ! Dvs. faceti slalom printre Hanna, Kolakowsky si Monica dar poate nu sinteti familiar cu posibilitatile din era cibernetica. Acolo v-au facut vulnerabil —si daca credeti ca in weekend bancile sint inchise,well asta e valabil in real space,nu in cyberspace. Eu va sfatuiesc ca luni dimineata,la prima ora, sa mergeti la sucursala dvs., sa le explicati situatia si va spun ei ce sa faceti. probabil una din doua : a) daca aveti cont online ,schimbati parola b) daca nu aveti cont online atunci schimbati contul,adica deschideti un cont nou cu ei si nu tineti banii in contul asta ce apare in documente....

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro