Linda Yaccarino, succesoarea aleasă de Elon Musk pentru a prelua funcția de CEO al Twitter, a anunțat luni noaptea că a intrat oficial în rol, la aproape o lună după ce miliardarul sud-african a anunțat că și-a găsit un înlocuitor, relatează Reuters.

Elon Musk si Linda YaccarinoFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

„S-a întâmplat - prima zi bifată!”, a scris Yaccarino pe Twitter, fără a oferi mai multe detalii.

Yaccarino, fostul șef de marketing la NBCUniversal, preia compania social media într-o perioadă în care aceasta încearcă să inverseze un declin puternic în ceea ce privește veniturile obținute din publicitate și se confruntă cu amenințări tot mai vocale privind o posibilă interdicție în Uniunea Europeană.

Musk, care a ocupat funcția de CEO al Twitter după ce a concediat conducerea companiei imediat după ce a preluat-o oficial la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, a declarat că Yaccarino va ajuta la construirea „tuturor lucrurilor legate de aplicații”.

Miliardarul sud-african a anunțat pe 11 mai că a găsit un înlocuitor pentru funcția de CEO al Twitter, la aproape jumătate de an după ce urmăritorii săi de pe rețeaua de socializare i-au sugerat să renunțe la poziție în urma unui sondaj inițiat de acesta.

Un alt fost director de la NBCUniversal, Joe Benarroch, s-a alăturat de asemenea Twitter luni. La NBC el s-a ocupat de coordonarea strategiei de comunicare pentru publicitate și parteneriate, fiind în subordinea lui Yaccarino.

Cine este Linda Yaccarino, noul CEO al Twitter

Provenită dintr-o familie de origine italiană, Yaccarino şi-a construit întreaga carieră în televiziune, petrecând mai întâi 20 de ani în grupul Time Warner, devenit ulterior Warner Bros Discovery.

„M-am îndrăgostit de conţinuturile TV la o vârstă foarte fragedă", dezvăluia ea în 2021 într-un episod din podcastul „Great Minds".

„Credeam cu adevărat că voi face producţie de televiziune (...) Voiam să creez noul 'Sesame Street'" - o emisiune TV pentru copii, extrem de populară în Statele Unite.

Studentă la Universitatea Penn State, a descoperit universul economiei din sectorul audiovizual şi a devenit pasionată de monetizarea conţinuturilor, un interes care urma să îi structureze parcursul profesional.

La NBCUniversal, filială a operatorului de cablu Comcast, a schimbat radical strategia de publicitate pentru a însoţi deplasarea producţiei video din cadrul televiziunii tradiţionale spre platformele de streaming.

Linda Yaccarino a unificat toate posturile şi canalele grupului într-o singură platformă pentru a facilita şi a raţionaliza cheltuielile cu reclamele.

Ea a pus şi accentul pe măsurile privind audienţa şi eficienţa publicităţii, pentru a permite companiilor să evalueze mai eficient impactul campaniilor lor publicitare.

Cum s-a codit Elon Musk să renunțe la șefia Twitter

Pe 18 decembrie anul trecut, miliardarul sud-african a lansat un sondaj pe pagina sa de Twitter, întrebându-și cei aproape 130 de milioane de urmăritori dacă ar trebui să renunțe la funcția de CEO al Twitter.

Elon Musk anunțase pe 30 octombrie, la doar două zile după ce a finalizat achiziționarea platformei de social media, că va ocupa și cea mai înaltă funcție din conducerea sa, după ce una dintre primele măsuri pe care le-a luat la Twitter a fost să îi dea afară pe Parag Agrawal, fostul CEO al companiei, pe CFO-ul (Chief Financial Officer) Ned Segal și pe șeful departamentului juridic și de politici al companiei, Vijaya Gadde.

Musk i-a acuzat anterior pe cei trei că l-au indus în eroare pe el și pe investitorii Twitter cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Peste 17 milioane de utilizatori ai platformei de social media au votat la sondajul pe care Musk l-a creat în decembrie, 57,5% dintre respondenți optând ca acesta să plece din fruntea companiei. Rezultatul a venit după ce Musk a luat mai multe decizii controversate la Twitter, declanșând un exod al angajaților companiei, dar și în rândul unora dintre utilizatori.

După finalizarea sondajului miliardarul sud-african a dat asigurări că va respecta rezultatul acestuia, la fel ca în cazul unui alt sondaj făcut pe Twitter anul trecut cu privire la decizia de a vinde acțiuni ale Tesla.

„Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere”, a anunțat Musk pe 21 decembrie 2022.