Elon Musk a anunţat că va demisiona din funcţia de director executiv al Twitter după ce va găsit un înlocuitor, informează Reuters.

Elon Musk si TwitterFoto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere", a scris Musk pe Twitter.

Înainte de acest anunț, Musk a pus la îndoială corectitudinea sondajului inițiat de el şi al cărui rezultat arată că majoritatea votanţilor sunt în favoarea părăsirii de către miliardar a conducerii platformei, informează AFP.

Devenit singurul proprietar al reţelei de socializare pe 27 octombrie, miliardarul a asigurat, în momentul lansării sondajului, că se va conforma rezultatului său, dar, într-o serie de răspunsuri la diverse tweet-uri, pare acum să aprecieze că rezultatul a fost distorsionat de votul boţilor.

Conform rezultatului sondajului la care au răspuns 17 milioane de participanţi, 57% s-au exprimat în favoarea plecării lui Elon Musk, la mai puţin de opt săptămâni de la preluarea conducerii grupului în schimbul a 44 de miliarde de dolari.

Însă, potrivit unui sondaj realizat de Institutul HarrisX, care a folosit propriul eşantion de utilizatori ai platformei de microblogging, 61% dintre cei chestionaţi au susţinut rămânerea lui Elon Musk în funcţia de CEO.

"Interesant, acest lucru pare să sugereze că avem o uşoară problemă cu boţii pe Twitter", a reacţionat Musk la tweet-ul în care Institutului HarrisX prezenta rezultatele propriului sondaj.

HarrisX a dat asigurări că sondajul său de opinie a fost realizat independent de Twitter sau de "orice organizaţie care are legături cu Elon Musk".

Comentariul a fost făcut după ce Elon Musk a aprobat o postare care sugera că sondajul său a fost victima boţilor. El a mai spus că orice noi sondaje vor fi limitate la utilizatorii Twitter plătitori.

În trecut, miliardarul s-a bazat pe sondaje pentru a susţine decizii controversate precum reactivarea contului fostului preşedinte american Donald Trump, precum şi a conturilor altor utilizatori care fuseseră suspendate.

Rezultatul ultimului său sondaj a dus iniţial la o creştere a valorii acţiunilor Tesla, în contextul în care investitorii Tesla critică tot mai mult atenţia acordată Twitter de la preluare, în detrimentul producătorului auto.

Mai multe mass-media americane, citând surse anonime, au asigurat că Elon Musk a început să îşi caute un înlocuitor, informaţii pe care proprietarul Twitter le-a negat.

(sursa: Agerpres)