Mai multe celebrităţi din industria de divertisment americană au început să părăsească Twitter sau susţin că o vor face după ce Elon Musk a cumpărat platforma social media, relatează The Hollywood Reporter, citat de Agerpres.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„Nu mai stau aici pentru a vedea orice ar plănui să facă Elon Musk. Bye!”, a scris Shonda Rhimes, celebra producătoare a serialelor Grey's Anatomy şi Bridgerton, sâmbătă, adresându-se celor 1,9 de milioane de urmăritori ai ei.

Cântăreaţa Sara Bareilles a distribuit pentru cei 2,8 milioane de fani ai săi de pe Twitter un anunţ similar:

„Ei bine, a fost amuzant până acum pe Twitter. Dar plec de aici. Ne vedem pe alte platforme, oameni buni. Îmi pare rău, aceasta nu este pentru mine”.

„Am plecat de aici”, a anunţat vineri şi Ken Olin, producătorul executiv al serialului TV This Is Us, al cărui cont este urmărit de 300.000 de admiratori online. Anterior, el promisese că va face acest lucru:

„În ziua în care Elon Musk va prelua Twitter, eu voi pleca. Fără să judec pe cineva. Să ne păstrăm totuşi speranţa. Să ne apărăm democraţia. Să încercăm să fim mai buni. Să încercăm să salvăm planeta. Să încercăm să fim mai generoşi. Să încercăm să găsim puţină pace în lume".

Ken Olin a spus că va conecta de acum înainte pe reţeaua de socializare Tribel.

Producătorul miliardar Brian Koppelman a publicat un mesaj similar:

„Salutare, tuturor. Este adevărat, veniţi să mă găsiţi pe Instagram şi Tik-Tok. Încerc să mă desprind de aici pentru un moment sau pentru o lună, acum când tranzacţia se apropie de final”.

Anterior, Brian Koppelman, care este şi scenaristul filmuluiRounders, făcuse următorul anunţ:

„Pot să văd o anumită logică în a-mi lua o pauză lungă de la Twitter odată ce EM (Elon Musk - n.r.) va prelua conducerea sa”.

Unele personalități americane de stânga îndeamnă la „luptă” pe Twitter

Alte celebrităţi care simpatizează cu ideologia de stânga din politica americană i-au încurajat pe utilizatori să rămână pe Twitter şi să continue să îşi exprime părerile - cel puţin până la alegerile de la jumătatea mandatului din Statele Unite.

Regizorul şi activistul Rob Reiner - care s-a declarat anterior îngrijorat de posibilitatea ca Elon Musk să cumpere Twitter - a scris următorul mesaj:

„Celor care luptă pentru a ne păstra democraţia constituţională, le spun că acum nu este momentul să părăsească Twitter. Acum este momentul să voteze albastru!” (culoarea tradiţională a Partidului Democrat, n.r.).

Alte vedete care susţin ideologia progresistă au sugerat că vor rămâne deocamdată pe Twitter, însă vor părăsi cu siguranţă platforma în momentul în care contul fostului preşedinte Twitter va fi reactivat - o decizie despre care Elon Musk a spus că o va adopta, cel mai probabil.

Elon Musk a stârnit nemulțumirea scriitorului Stephen King

Alţii au reacţionat la vestea potrivit căreia Elon Musk ar putea să îi taxeze cu 20 de dolari pe lună pe utilizatorii care doresc păstrarea menţiunii ce atestă verificarea conturilor persoanelor publice (o bifă albastră).

Celebrul scriitor Stephen King a publicat mesajul următor:

„20 de dolari pe lună pentru a-mi păstra bifa albastră? La dracu' cu asta, ei ar trebui să mă plătească pe mine. Dacă această măsură va fi instituită, eu voi pleca de aici precum Enron” (companie americană care a dat faliment în 2001 din cauza datoriilor uriaşe - n.r.).

„Dar ce zici despre suma de 8 dolari?”, i-a răspuns Elon Musk.

Joi seară, Elon Musk a finalizat tranzacţia şi a preluat reţeaua de socializare Twitter, atribuindu-şi totodată titulatura de „Chief Twit”.

Miliardarul de origine sud-africană, care este şi CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX, a promis că va face din Twitter o platformă mai deschisă în faţa unei varietăţi mai mari de discursuri.

Multe voci au criticat însă planurile sale şi au spus că Elon Musk va transforma Twitter într-un spaţiu online mai ostil, care va găzdui discursuri instigatoare la ură.