1. Olimpiada de la Atena. In ciuda deplasarii unei delegatii mici, Romania a reusit sa ocupe locul 14 pe natiuni la JO din Grecia, cu 8 medalii de aur, 5 de argint si una de bronz. Si de aceasta data, cele mai multe medalii au fost aduse de gimnastica si canotaj.

2. Demisia lui Anghel Iordanescu de la nationala de fotbal. Dupa egalul cu Armenia, selectionerul – politician Anghel Iordanescu a renuntat la nationala de fotbal. Locul vacant a fost ocupat de Victor Piturca, fostul antrenor al Stelei.

3. Mutu – drogat. Adrian Mutu, jucatorul lui Chelsea, a fost suspendat opt luni pentru dopaj. In urma acestei decizii, Mutu a fost pus pe liber de Chelsea.

4. Morariu – sef la COSR. Fostul rugbist Octavian Morariu a fost ales in fruntea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, succedindu-i astfel la conducere lui Ion Tiriac. Morariu este considerat un apropiat al lui Tiriac.

5. Accederea Stelei in primavara europeana. Steaua a reusit sa treaca de grupele Cupei UEFA la fotbal, fiind prima echipa din Romania care intra in primavara europeana in ultimii 12 ani.

6. Grecia – campioana europeana la fotbal. Grecia a cistigat, surprinzator, Campionatul European de Fotbal, invingind in finala chiar Portugalia – tara gazda.

7. Hagi – antrenor la Galatasaray. Gheorghe Hagi a fost numit antrenorul echipei turce Galatasaray, fiind preferat unor nume mult mai sonore, precum Gerard Houllier sau Jean Tigana.

8. Lucescu – antrenor la Sahtior Donetsk. Plecat de la clubul turc Besiktas Istanbul, Mircea Lucescu a fost angajat ca antrenor al ucrainenilor de la Sahtior Donetsk, cu care a si cistigat Cupa Ucrainei.

9. Moartea lui Marco Pantani. Ciclistul italian Marco Pantani a fost gasit mort, intr-o camera de hotel din Italia, din cauza unei supradoze de droguri. Moartea lui Pantani, un sportiv foarte iubit in Peninsula, a fost un semnal de alarma asupra cresterii cazurilor de dopaj din ciclism.

10. Retragerea de la ecipa nationala a lui Dorinel Munteanu. Mijlocasul echipei Steaua a facut acest pas deoarece se simtea exclus de catre antrenorul Anghel Iordanescu.