Radu Colceag, secretar general al Consiliului Economic si Social (CES), a declarat ca aceasta institutie tripartita nu poate functiona pana cand Executivul nu isi desemneaza cei noua reprezentanti. Acestia au fost pana acum secretari de stat, membri ai PSD, numiti de guvernul Nastase.

Insusi presedintele CES, Ion Giurescu, secretar de stat la Ministerul Muncii, presedintele Casei Nationale de Pensii, si-a dat demisia din toate aceste functii, fiind in momentul de fata membru al Parlamentului - deputat PSD de Vaslui. In aceste conditii, sedintele plenului CES, in care se avizeaza proiectele legislative sau ordonantele Guvernului, nu pot fi convocate.

Radu Colceag a precizat ca "ordonanta de urgenta privind cota unica de impozitare de 16% nu a ajuns la CES", dar Guvernul poate adopta acte normative si fara consultarea Consiliului, acestea fiind ulterior avizate.

Secretarul general a mai spus ca va trimite o scrisoare premierului Tariceanu, prin care ii va solicita numirea celor noua reprezentanti ai guvernului in CES, cu rugamintea ca acestia sa fie tot din ministerele desemnate anterior. Prima sedinta a CES va fi convocata pe 5 sau 12 ianuarie 2005.