Ion Iliescu a primit prima nominalizare pentru competitia privind presedintia partidului, care va avea loc la Congresul din aprilie al PSD. Organizatia a hotarat ca Ion Iliescu este cea mai potrivita persoana pentru a conduce partidul in viitor si l-a votat in unanimitate.

Prezent la sedinta, Ion Iliescu a avut un moment de ezitare, nestiind daca este sau nu statutar sa fie propus deja, dar a acceptat cu bucurie indata ce un coleg mai priceput in ale statutului l-a lamurit ca e perfect legal. De la sedinta a lipsit Adrian Nastase, cu toate ca si el este membru in aceeasi organizatie de sector ca si Ion Iliescu.

Lipsa a fost doar una fizica, pentru ca numele sau a fost pomenit de nenumarate ori pentru a fi criticat. Lui i s-a reprosat ca s-a dus la vanatoare pe domeniul lui Ion Tiriac si ca are apucaturi "de cabinetul 1".

Pesedistii de sector au mai fost nemultumiti si pentru ca, in perioada guvernarii PSD, partidul a fost subordonat Executivului, deoarece Adrian Nastase a fost in acelasi timp si prim-ministru, si presedinte de partid.

Un alt argument in sprijinul acestei teorii a fost faptul ca au existat ministri care s-au trezit, peste noapte, in functia de vicepresedinte al partidului, desi nu aveau nici o vechime in partid. Un repros similar a fost formulat in urma cu ceva timp si de Ion Iliescu, care a zis ca a fost o greseala faptul ca partidul nu a avut o viata independenta de guvern.

Nici in privinta reformei, sustinatorii lui Iliescu de la Sectorul 1 nu au avut o opinie cu mult diferita de cea a fondatorului partidului. Ei au insistat ca trebuie sa se termine orice discutie in partid si sa se linisteasca apele, pentru ca abia dupa aceea, intr-un viitor indepartat, sa se produca si o reforma in PSD.

Sedinta pesedistilor bucuresteni de la Sectorul 1 deschide seria consfatuirilor de lucru din Capitala. Ele vor lua in dezbatere inclusiv problema candidaturii pentru Primaria Bucuresti. Miercuri seara, Vasile Gherasim l-a propus pe Sorin Oprescu, in ropotul de aplauze al colegilor sai. Oprescu a spus ca are retineri datorate in special faptului ca in momentul de fata Alianta "este pe val".

Propunerea va fi inaintata Biroului Executiv al Municipiului Bucuresti, care o va analiza. Dan Ioan Popescu a spus ca sunt mai multe variante, dar nu a vrut sa dezvaluie celelalte nume.