Invitat la Antena 1, Ovidiu Ohanesian a dat detalii in plus fata de cele spuse in conferinta de presa. Referindu-se la momentul delicat prin care a trecut, Ohanesian a spus ca "am fost batut si chiar mai mult".

Ohanesian a mai spus ca acest lucru s-a intimplat din cauza faptului ca a fost extrem de retinut fata de rapitori, incercind sa-i determine pe acestia sa-si iasa din pepeni. "Am vrut sa-i vad cum reactioneaza, pentru a-mi da seama ce fel de oameni sint".

Un lucru extrem de important: Ohanesian a evitat sa spuna ca are incredere 100% in colegii sai de detentie, spunind doar ca spera ca autoritatile romane sa faca lumina completa in cazul rapirii lor.

Reporterul de la "Romania Libera" a sustinut ca este imposibil ca rapitorii sa fi fost niste raufacatori obisnuiti: "Cred ca aveau relatii in toate structurile statului pentru a putea face asa ceva".

Ovidiu Ohanesian a lamurit si misterul gestului pe care l-a facut la adresa presedintelui Traian Basescu cu ocazia decernarii premiilor Clubului Roman de Presa, cu putin inainte de plecarea sa in Irak.

Atunci, Ohanesian si-a batut umarul cu doua degete, semn specific serviciilor secrete. Ovidiu a spus la Antena 1 ca nu a vrut sa sugereze apartenenta lui Basescu la un serviciu de informatii, ci a vrut sa-i atraga atentia asupra neregulilor pe care el le semnalase intr-o serie de articole publicate in Romania Libera.