Intr-un interviu acordat BBC, presedintele director general al Societatii Romane de Radiodifuziune a declarat ca votul Comisiei de Buget Finante prvind respingerea raportului de activitate a institutiei, a fost un vot politic.

Va prezentam interviul acordat de Dragos Seuleanu, reporterului BBC, Mihaela Avram.

Dragos Seuleanu: O activitate a unei institutii de dimensiunea Societatii Romane de Radiodifuziune presupune foarte multe operatiuni financiar-contabile. Se semnaleaza faptul ca am acordat cresteri salariale in mod egal tuturor salariatilor fara evaluarea personalului. Este corect.

Asa am facut datorita presiunii sindicale interne. Noi nu ma dat diferentiat cresterile salariale. Este un lucru de care actuala conducere a institutiei sau viitoarea conducere trebuie sa tina seama.

Curtea de Conturi sesizeaza ca anul trecut, spre deosebire de alti ani, am apelat mult mai mult la serviciile unor firme de consultanta juridica. Este corect pentru ca anul trecut am facut cea mai mare parte a reorganizarii institutiei.

Intr-o asemenea perioada ai nevoie de consultanta juridica pentru anu avea probleme care sa afecteze contractele cu angajatii.

Reporter: Domnii de la Comisie din Senat au explicat faptul ca aceste cheltuieli mari care, spre exemplu, in cazul Radioului ajung pana la 80% din bugetul institutiei, numai cu salarii si plati facute catre terti, aceste cheltuieli puteau fi evitate sau intr-o mai mica masura efectuate.

Dragos Seuleanu: Votul Comisiei de Buget- Finante a fost un vot politic pentru ca daca ar fi fost defectiuni in utilizarea banilor de la bugetul statului, aceasta insemna deturnare de fonduri, ceea ce insemna ca eu trebuia sa fiu in inchisoare acum.

Reporter: Vorbeati dumneastra de acele firme de consultanta. Cei de la Comisia de Buget-Finante spuneau ca s-au cheltuit cam 300 de euro pe ora pentru aceste firme de consultanta si chetuielile puteau fi mai mici.

Dragos Seuleanu: Da, sigur. Si aici sunt de acord partial cu dansii. Da, am platit cu 300 de Euro ora pentru ca am luat ce e mai bun pe piata. Ca dovada ca noi n-am pierdut nici un proces, n-avem nici un proces major pe piata pentru ca am avut consultanta de cea mai buna calitate.