Multi dintre retailerii din Romania si-au anuntat rezultatele financiare obtinute in 2006. Altii nu au facut-o inca, in timp ce unii au refuzat sa dezvaluie chiar si cifra de afaceri, pe motiv de confidentialitate (??). Nu mai e nimic de adaugat...

Pana cand toate cifrele vor deveni publice prin interemdiul Ministerului Finantelor, revista Piata a realizat un Top 10 al retailerilor din Romania din punct de vedere al vanzarilor din 2006, utilizand datele financiare disponibile.

Indicam, de asemenea, lanturile comerciale care ar fi putut intra intre primele zece ca vanzari pe 2006 daca ar fi comunicat cifra de afaceri.

Am realizat si un top al celor mai extinse retele din Romania, luand in considerare numarul de magazine pe care il opereaza in prezent, la 19 aprilie 2007.

Metro ramane cel mai puternic retailer

Cu o cifra de afaceri cel putin dubla fata de oricare dintre concurentii sai, Metro este liderul detasat al vanzarilor. Incasarile sale in 2006 au inregistrat o usoara crestere fata de anul anterior, chiar si in conditiile in care numarul de magazine operate a fost acelasi.

Ceilalti retaileri de top au inregistrat majorari ale cifrei de afaceri de valori comparabile, cu patru exceptii: Kaufland, Real, Danilux si Annabella.

Citeste articolul complet in revista Piata