Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca in perioada 17 - 22 iulie, vremea va deveni excesiv de calda in toate zonele tarii. Pentru acest interval a fost emisa o atentionare cu cod galben.

Astfel, in zilele de marti (17 iulie) si miercuri (18 iulie) in Banat, Crisana, Oltenia, Muntenia si in sudul si estul Moldovei temperatura aerului va urca pana la valori de 36 - 38 de grade; in zilele de 19, 20 , 21 si 22 iulie vremea fi caniculara in majoritatea regiunilor, cu valori de temperatura ce vor depasi frecvent 35-36 de grade.

Indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. In zilele de 19 si 20 iulie in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv in municipiul Bucuresti, temperatura aerului va urca pana la valori de 39 - 40 de grade.

In toata tara, autoritatile locale au amenajat puncte de prim ajutor si de distribuire a apei pentru persoanele afectate de temperaturile foarte ridicate. Ministrul Sanatatii, citat de Radio Romania Actualitati, a anuntat ca la nivel national functioneaza Planul Unitar de Actiune, cu masuri de limitare a efectelor caniculei.