Acestia au profitat de prilej pentru a-i prezenta presedintelui toate durerile lor, legate de chestiuni dintre cele mai diverse, in ciuda faptului ca presedintele dorea sa vorbeasca despre integrarea in UE, administratie locala si rezolvarea problemelor cetatenilor.

Demiterea Guvernului

Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, a considerat ca este momentul sa mai toarne niste gaz pe foc dupa disensiunile din ultima vreme dintre presedintele Iliescu si Adrian Nastase. El i-a propus sefului statului sa demita intregul Guvern, in frunte cu premierul, fiindca la Palatul Victoria se afla sursa tuturor relelor.

Doleanta peremistilor venea la numai cateva ore dupa depunerea juramantului de credinta de catre noii ministri. "Este vorba de un Guvern care nu mai exista la ora actuala. Oamenii acestia nu vin sa indeplineasca un program, nu vin sa indeplineasca niste obiective de aderare, nu vin sa construiasca Romania, ci sa arate fiecare cum poate sa fie el mai destept decat predecesorul sau.

Or, asa ceva este - intr-o simpla vorba romaneasca care tinde sa devina notiune politica - bulibaseala. In acest fel nu se poate conduce o tara", a explicat vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas.

Stavarache a fluturat demisia

Partidul Umanist l-a scos in fata marti seara, la Cotroceni, pe omul care l-a invins la Bacau pe Dumitru Sechelariu.

Romeo Stavarache n-a fost adus la intalnire pentru meritele sale, ci pentru a-l anunta pe Iliescu ca este posibil sa-si dea demisia din functia de primar al Bacaului, pentru ca fondurile care ar fi trebuit sa se afle la dispozitia primariei in urmatorii doi ani au fost cheltuite deja de fostul edil al orasului.

Presedintele PUR, Dan Voiculescu, i-a vorbit presedintelui despre necesitatea introducerii votului uninominal la alegerile generale, despre reducerea substantiala a numarului de parlamentari despre impozitul pe profit si a atras atentia ca in Romania a aparut "o economie statistica", diferita de economia reala si facuta din cifre.

Pe de alta parte, presedintele PUR a catalogat drept "fatarnicie" decizia liderilor Aliantei PNL-PD de a refuza invitatia sefului statului de a veni la consultari la Cotroceni. El a aprecizat ca acest refuz inseamna ca Alianta se afla in campanie electorala.

Sesiune extraordinara

Marea durere a UDMR este adoptarea legilor privind alegerile parlamentare si prezidentiale. Din acest motiv presedintele UDMR, Markó Béla, a propus la intalnirea cu presedintele Iliescu convocarea unei sesiuni extraordinare la Camera Deputatilor, in a doua parte a lui august.

UDMR s-a plans ca bugetele locale sunt foarte subtiri si ca ar fi necesara constituirea unui fond de la bugetul de stat din care sa se acopere o parte din contributia financiara pentru realizarea unor proiecte cu finantare din partea UE.