Potrivit lui Meir, intre el si Radu F. Alexandru - in numele si cu acordul lui Stolojan - ar fi existat o negociere pentru colaborarea PRM cu PNL in Mehedinti la constituirea Consiliului Judetean si pentru a-l convinge pe C.V. Tudor sa renunte la criticile la adresa lui Stolojan in campania electorala si sa atace PSD.

In schimb, liberalii s-ar fi angajat ca, daca vor ajunge la guvernare, sa atribuie anumite lucrari in constructii uneri firme israeliene apropiate lui Meir.

„Pentru a beneficia de tot sprijinul, in sensul ca licitatiile vor fi trucate, eu trebuia sa obtin sprijin din partea statului Israel, cu ajutorul lui Eyal Arad, pentru ca domnul Feldman Alexandru sa fie numit sef al Comunitatii Evreiesti din Romania, in pofida sprijinului pe care presedintele Ion Iliescu il acorda domnului Lazar“, a precizat consilierul peremist.

Daca aceasta intelegere ar fi functionat, Meir, impreuna cu Eyal Arad, ar fi urmat „sa fie spalati“ de liberal in fata evreilor din Romania pentru pacatul de a ajuta PRM.

Nati Meir a spus ca a sustinut conferinta de presa pentru a se „razbuna“ pe senatorul liberal, nu pentru a face campanie PSD, PRM sau altui partid.

Pentru a-si argumenta declaratiile, el a prezentat jurnalistilor prezenti in sala cateva scurte fragmente din cateva inregistrari audio, mentionand ca este vorba de un material de peste doua ore si nu are atata timp, dar ca acesta va fi inaintat PNA daca i se va cere.

Fragmentele audiate sunt insa neconcludente. N.M.: „Alo, e Nati. Am vorbit cu Eyal Arad si m-a rugat sa te sun sa-si spun ca si el intra in «deal», pentru ca eu am vorbit pana acum doar pentru mine. Miercuri ne vedem si am raspunsul“. R.F.A.

: „E in ordine! Dar vreau sa-ti precizez ca, daca voi veniti cu cineva la care nu se mai face nici un repros, atunci totul e in ordine!“. Nici din transcrierile oferite presei nu rezulta altceva decat ca Meir a vorbit cu Alexandru, numele lui Stolojan fiind mentionat o singura data si atunci intr-un context din care rezulta ca acesta nu se amesteca in alegerea senatorului la FCER.