Slujbe in Germania

de     Jurnalul National
Miercuri, 1 septembrie 2004, 0:00


Zidarii, faiantarii, viticultorii si brutarii pot pleca la munca in Germania.
Persoanele care vorbesc limba germana si sunt calificate in meseriile de zidari, faiantari, viticultori, patiseri, brutari etc. pot pleca la munca in strainatate. Contractele de munca vor fi semnate pe 12 luni, cu posibilitate de prelungire pana la 18 luni.
CRISTIAN PETRU

Persoanele care vor sa munceasca in strainatate pot participa la preselectia organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) la inceputul saptamanii viitoare, in perioada 6-7 septembrie.

Oferta Centralei de Mediere a Fortei de Munca de la Bonn este pentru persoanele calificate in meseriile de zidari, faiantari, viticultori, mecanici masini agricole, brutari, patiseri, vanzatori produse alimentare. Acestia se pot prezenta lunea si martea viitoare incepand cu ora 9:00 la sediul OMFM din Strada Valter Maracineanu, 1-3, Sector 1, Bucuresti.

PERIOADA. Contractele de munca se vor incheia pe o perioada de 12 luni cu posibilitate de prelungire de pana la 18 luni. La preselectie pot participa numai persoanele cunoscatoare de limba germana nivel bun si foarte bun, care au diploma de calificare in domeniu si o vechime de minimum 2 ani in activitate, dovedita prin carte de munca.

De asemenea, cei care participa la preselectie trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18-40 ani.

CONDITII. Conform prevederilor articolului 2, aliniatul 2 din Conventia privind lucratorii oaspeti, incheiata intre Guvernul Romaniei si Guvernul Germaniei, nu pot participa la preselectie persoanele care au beneficiat anterior, in conditiile prezentei conventii, de un contract de munca in Germania pe o perioada de minimum 12 luni, maximum 18 luni.

La preselectie pot participa titularii de contracte nominale cu angajatori germani, care vor prezenta contractul tradus in limba romana, cat si celelalte acte necesare. De asemenea, la aceasta preselectie se pot prezenta si cei care au dosarul in banca de date a OMFM si care indeplinesc conditiile impuse de angajatorii germani.

Persoanele preselectate la 6 si 7 septembrie vor participa la selectia cu reprezentantii Centralei de Mediere de la Bonn in perioada 15-16 septembrie.


ACTE
2 poze tip pasaport
Copie BI
Copie pasaport cu valabilitate de minimum 1 an
Fisa personala (tipizat disponibil la OMFM)
CV in limba romana (tipizat disponibil la OMFM)
CV in limba germana
Copie legalizata a certificatului de absolvire si/ sau calificare pentru meseriile solicitate si separat traducerea acestuia efectuata de un traducator autorizat
Copie legalizata a cartii de munca (toate paginile) si separat traducerea acesteia in limba germana efectuata de un traducator autorizat
Adeverinta medicala de la medicul de familie din care sa reiasa ca solicitantul este apt din punct de vedere medical si nu sufera de boli cronice
Cazierul judiciar


35 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri