Autoritatile din Marea Britanie au atras atentia companiei Microsoft ca o reclama in care se spune: “S-a descoperit ca Linux este de peste zece ori mai scump decat Windows Server 2003” induce clientii in eroare.

Microsoft sustinea in reclama ca rezultatele unui test realizat de o companie independenta au demonstrat ca Windows este de 10 ori mai ieftin decat sistemul de operare Linux. In schimb Autoritatea pentru Standarde in Publicitate (Advertising Standards Authority - ASA) a descoperit ca sistemul pe care a fost testat Linux este diferit de cel pe care a fost testat Windows.

Linux a fost testat pe un sistem cu doua provesoare z900, iar Windows Server 2003 a rulat pe un sistem format din doua procesoare Intel Xeon 900 Mhz. Rezultatele cercetatorilor “independenti” arata ca “Linux este mult mai putin functional si cu mult mai scump decat Windows Server 2003, ca platforma software recomandata pentru servere”.

ASA a ajuns la concluzia ca serverele diferite folosite la testare nu permit formularea unor concluzii clare de tipul “Windows este mai bun ca Linux”, care sa fie folosite in publicitate si le-a cerut celor de la Microsoft sa modifice continutul reclamei.