Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, si-a prezentat, ieri, cererea de demisie din PSD, printr-o scrisoare adresata lui Adrian Nastase. Sechelariu si-a insotit iesirea din PSD cu o serie de declaratii violente la adresa PSD si a presedintelui Ion Iliescu, pe care i-a invinovatit pentru plecarea sa din partid.

“Daca Iliescu ia partidul, veti vedea alt partid, vor disparea cei care l-au deranjat. L-a deranjat ca mi-am facut datoria. O sa fac publice unele parti din discutiile pe care le-am avut cu el. El se face ca nu stie ce se intimpla in Romania, dar, de fapt, stie.

Telefonul meu este sub control. De ce ma controlati, domnule Iliescu? Nu am facut nimic rau. De vineri noaptea, de la ora 11.

00, telefonul meu este sub supraveghere”, a afirmat Sechelariu.

Fostul baron pesedist a mai spus ca plecarea sa “Nu este o tradare, ci o nerealizare a mea in viata politica, in PSD”.

“A fost un vot de neincredere, imaginea mea a fost asociata cu colegii de partid”, a spus Schelariu, acuzat el insusi in repetate rinduri ca a stricat imaginea PSD, inclusiv prin mentalitatea de “vataf”, pe care i-o remarcase in urma cu doi ani Ion Iliescu.

Fostul primar a spus ca i-a adresat demisia lui Adrian Nastase “pentru ca el m-a dorit in PSD si mi-a spus ca imi da tot concursul. (...) El face acum un compromis politic, dar cind va fi presedinte, va fi altcineva. Iliescu este timpul sa ne lase, sa ii lase pe cei tineri”.

Sechelariu a mai spus ca “dezamagirea” lui “este ca Hrebenciuc nu a respectat protocolul, ca nu a lasat tinerii, ca nu este de acord sa se instaureze disciplina”.

Desi Gigi Becali anuntase saptamina trecuta inscrierea fostului primar in Partidul Noua Generatie, Sechelariu a declarat ca deocamdata nu a intrat in PNG, cu toate ca a primit propunerea lui Becali. Sechelariu a declarat ca Becali i-a propus sa fie “al doilea om in partid”.

Sechelariu a spus ca sint unele lucruri in statutul PNG care nu ii convin si ca, deocamdata, studiaza statutul partidului.

“Daca voi intra in PNG, din acel moment nu veti mai auzi de PSD la Bacau. PSD a avut nevoie de mine, nu eu de el. Eu voi fi pe listele parlamentare ale PNG. Nu m-am vazut in postura aceasta, dar va urma o perioada grea pentru mine si voi avea nevoie de imunitate parlamentara, pentru ca am multe de spus si am inteles ca acolo poti spune orice, daca nu jignesti.”, a spus Sechelariu.