Potrivit oficialului BRD, hotararea de a parasi postul de presedinte a fost luata "in buna intelegere cu actionarii" si dupa ce au fost analizate toate implicatiile asupra activitatii bancii.

Presedintele BRD -Société Générale, Bogdan Baltazar, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca se va retrage de la conducerea bancii, in data de 12 octombrie.

"In ziua de 12 octombrie, la ora 10:00, voi prezenta membrilor Consiliului de Administratie scrisoarea in care anunt retragerea din functia de presedinte al BRD - Société Générale", a spus domnul Baltazar.

Aflat la conducerea BRD incepand din 1998, Bogdan Baltzar si-a exprimat, in cateva randuri, incepand de anul trecut, intentia de a renunta la pozitia detinuta in banca, agumentand ca si-a indeplinit misiunea de a realiza "cea mai de succes privatizare din sistemul bancar romanesc".

Surse din banca sustin ca in locul lui Baltazar nu va fi numit un specialist din afara BRD. Cea mai probabila solutie va fi comasarea functiilor de director general si presedinte al Consiliului de Administratie, care vor fi detinute de actualul director general, Patrik Gelin.

In prima parte a anului 1999, Société Générale a preluat de la Fondul Proprietatii Private 51% din actiunile BRD. Dupa mai mult de cinci ani in care actionarul majoritar nu si-a exprimat intentia de a-si creste participatia, Société Générale a depus singura oferta pentru cumpararea pachetului rezidual detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Participatiilor Statului, de 7,32%.

Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, oferta initiala a Société Générale propune un pret de aproximativ 40 de milioane euro, iar suma vehiculata pentru perfectarea tranzactiei este de minimum 45 de milioane euro.

Actiunile BRD sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la un pret de 27.200 lei, ceea ce inseamna o valoare de piata a bancii de aproximativ un miliard de euro.