Circula in aceste zile varianta conform careia Adrian Mutu ar fi fost reclamat autoritatilor din Anglia chiar pe filiera romaneasca. Nedorind sa dea nastere unui asemenea scandal in Romania, autoritatile de la Bucuresti ar fi ales aceasta cale.

De asemenea, exista posibilitatea ca pe lista lui Robert Sandu, nepotul presedintelui FRF retinut in dosarul "Cocaina", sa fi figurat numele lui Mutu, alaturi de cele ale altor doi internationali romani.

In plan penal, Legea 143/2000 prevede ca o persoana poate fi condamnata daca, intre altele, detine droguri pentru propriul consum, nu insa si pentru consumul propriu-zis de droguri. O sursa din Parchetul General a declarat pentru Gazeta Sporturilor ca Mutu poate fi anchetat pe teritoriul Romaniei, chiar daca fapta s-a petrecut in afara granitelor.

Specialisti ai Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au precizat pentru Mediafax ca "Briliantul" poate iesi insa de sub incidenta legii, declarind, de exemplu, ca a consumat cocaina fara a sti imprejurarile. El ar putea sustine ca substanta i-a fost pusa in mincare sau bautura.

Sex si droguri?

In urma cu cinci luni, cotidianul Atac a publicat un reportaj socant pe marginea unei partide de sex intre Mutu si vedeta-porno Laura Andresan. La acea data se vorbea despre o fotografie nepublicata, una care-l infatisa pe jucator intr-o alta pozitie "nefireasca".

Imaginea a aparut ieri in Atac, ziarul sustinind ca Mutu se afla "intr-o pozitie destul de dubioasa, aplecat cu fata foarte aproape de masa, ca si cum ar fi vrut sa ".

Inchisoare de la 2 la 5 ani

Legea nr. 143/2000 prevede la articolul 4 urmatoarele: "Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani".

Mai grave sint introducerea sau scoaterea din tara, importul si exportul de droguri, infractiuni care se pedepsesc cu inchisoare de la 10 la 20 de ani.

"I-ar fi fost imposibil sa faca trafic"

In mediile FIFPro, sindicatul international al fotbalistilor, din conducerea caruia face parte si Gordon Taylor, boss-ul asociatiei jucatorilor din Anglia, a circulat varianta stupefianta ca Mutu ar putea fi anchetat si pentru trafic de stupefiante.

Ziaristii englezi, contactati de Gazeta, au infirmat posibilitatea, spunind ca "i-ar fi fost imposibil sa introduca sau sa scoata droguri din Anglia, la cit de aspre sint controalele. Si daca ar fi asa, fara probe nu se poate face nimic".

Taylor n-a mai ascuns: "Mutu a luat cocaina!"

Ieri dimineata, Gordon Taylor, presedintele Asociatiei jucatorilor profesionisti britanici, a dat o noua declaratie. Aflind de tirada lui Ioan Becali si crezind ca impresarul a dezvaluit si drogul folosit, desi nu o facuse, Taylor a afirmat: "Mutu nu va dori o contraexpertiza. El a fost depistat pozitiv pentru cocaina".

Varianta potrivit careia era vorba despre cocaina a fost avansata luni de Gazeta Sporturilor in premiera pentru Romania.

GAZETA SPORTURILOR