Actualul ministru al Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, si fostul ministru al Administratiei si Internelor, Ioan Rus, ar putea ocupa portofolii ministeriale si dupa alegerile din acest an, in eventualitatea unui viitor guvern PSD, transmite Mediafax.

Premierul Adrian Nastase si ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana - nominalizat de PSD pentru functia de premier in cazul castigarii alegerilor - au declarat ieri la emisiunea "Provest" a postului ProTV, ca Mihai Tanasescu si Ioan Rus ar putea fi inclusi intr-un eventual viitor guvern PSD.

"Pentru urmatorii ani, portretul-robot pentru formula guvernamentala se refera la oameni cu integritate, capabili sa faca parte dintr-o echipa si foarte buni profesionisti. Mihai (Tanasescu n.r.) este un exemplu de foarte bun profesionist. Nu am nimic impotriva nici ca Ioan Rus sa faca parte din Guvern", a spus Geoana.

Premierul Adrian Nastase a amintit, la randul sau, de contributia fostului ministru Ioan Rus la eliminarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in spatiul Schengen si a afirmat ca acesta poate oricand sa faca parte din nou din Guvern.