“Rome: Total War” a ajuns foarte repede de la lansare in topul celor mai bune jocuri de strategie. Aventura prin Roma antica si tacticile militare pregatite de producatori nu vor fi deloc usoare. Fiecare “gamer” are ca autoritate superioara Senatul, care ii poate ordona chiar masacrarea locuitorilor dintr-un oras, in functie de relatiile avute cu civilizatiile rivale.

Jucatorul are la dispozitie pana la 10.000 de soldati, plus un arsenal de arme si strategii de care sa se foloseasca in lupte, iar, in jur, membrii numeroasei sale “familii”. in sanul careia se ascund insa si spioni, si asasini. Iulius Cezar, Marcus Brutus si Scipio Africanul pot fi reinviati, la fel cum civilizatiile barbare pot fi rasculate impotriva politicii expansioniste a romanilor.

Campaniile sunt incitante, actiunea ti-o creezi in ritm propriu, iar coloana sonora iti da ocazia sa auzi un convingator sunet de arme.

Motivul pentru care “Rome: Total War” si-a obtinut trofeele si nominalizarile la ultimele doua gale E3, un fel de Oscar-uri pentru producatorii de jocuri, sunt scenele 3D prezente aici in premiera pentru seria “Total War –Shogun: Total War” si “Medieval: Total War”.

Acest joc are insa si un inconvenient, important mai ales pentru cei care vor sa diversifice terenurile pe care isi vor duce luptele. in bataliile pe mare, nu stii niciodata cu exactitate cine a castigat sau cate nave ti-au mai ramas intregi. in orice caz, un joc de strategie de cinci stele, care poate fi dus pe o platforma de PC si achizitionat la pretul 1.480.000 de lei.

Este disponibil si la www.gameshop.ro.