Premierul Adrian Nastase a declarat, marti, ca va fi monitorizat de catre Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) deoarece nu a facut "blat" cu membrii acesteia, in timp ce presedintele Ion Iliescu a spus ca "ar trebui sa le fie chiar jena unora dintre ei".

"Atita vreme cit parea ca am facut un blat cu dinsii, nu ma monitorizau, eram om bun. Eram partener atunci, chiar daca eram rau. Acuma, daca n-am mai facut blatul respectiv, inseamna ca sint rau si trebuie sa fiu demascat", a afirmat Adrian Nastase, raspunzind unei intrebari privind decizia CPC de a-l monitoriza.

Nastase a apreciat drept "absolut jenant" modul in care Coalitia pentru un Parlament Curat trateaza aceste lucruri.

Premierul a mai spus ca viata politica este "complicata" in timpul alegerilor. El a adaugat ca Alianta Civica avea un rol extrem de puternic in anul 2000 la alegeri.

"Acum, din pacate, unele dintre organizatiile neguvernamentale s-au transformat in submarine politice ale partidelor de dreapta. Nu este grav. Sint convins ca vom supravietui", a mai spus Adrian Nastase.

Presedintele Ion Iliescu a intervenit, afirmind: "Coalitia e curata ca sa pretinda un Parlament curat? Ce autoritate morala au toti cei din asa zisa Coalitie pentru un Parlament Curat? Ar trebui sa le fie chiar jena unora dintre ei!".

Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) a anuntat, luni, printr-un comunicat, ca si liderul PSD Adrian Nastase va fi monitorizat prin prisma celor opt criterii aplicate celorlalti candidati si ca, "la rigoare, poate fi adaugat listei pentru municipiul Bucuresti a Coalitiei".

CPC a facut acest anunt dupa a luat nota o declaratie a premierului Adrian Nastase, dintr-o emisiune televizata, de denuntare a intelegerii dintre Coalitie si PSD pe baza careia PSD a retras de pe lista sa 29 de candidati, iar Coalitia a rezolvat favorabil 18 contestatii ale acestui partid.

"Dat fiind ca domnul Nastase declara ca nu mai exista o asemenea intelegere, cecul in alb acordat domniei sale ca lider de partid care lupta sa aplice criteriile coalitiei inceteaza in mod firesc", se arata in comunicat.