Potrivit programului, vom avea parte de aceiasi comici, aceiasi invitati, aceleasi “vedete” de serviciu si multe filme de mina a doua. TVR 1, PRO TV si Antena 1 vor aduce in perioada Craciunului aceiasi invitati cu care ne-am obisnuit de citiva ani buni: A.S.I.A., Andra, Narcisa Suciu, Benone Sinulescu, Paula Seling, Adrian Enache...

Televiziunile mizeaza in zilele de sarbatoare si pe emisiunile care le-au adus audiente mari in decursul anului.

Ca o nota aparte, TVR 1 se remarca prin concerte internationale, Antena 1 prin filme, iar PRO TV prin divertisment.

TVR 1 incepe programul de Sarbatori cu aceleasi emisiuni scoase din sertar in fiecare an: Corul Allegreto, Tezaur folcloric si bonus... editia speciala “Surprize, surprize”. Pe 24 decembrie, TVR 1 incepe ziua cu o emisiune in care corul Allegreto va sarbatori 30 de ani de la infiintare, alaturi de fosta membra Alina Sorescu.

Prinzul TVR de pe 24 decembrie este rezervat unei editii speciale din “Tezaur folcloric”. Emisiunea Marioarei Murarescu va contine, de aceasta data, concertul “Deschide usa, crestine!”, un spectacol inregistrat de la Teatrul National din Cluj.

Sa ridem tot cu Stela Popescu si Rodica Popescu Bitanescu

Seara de Ajun este rezervata celor mari. “Craciun... de 5 stele”, emisiunea Gianinei Corondan si a lui Cosmin Cernat, va avea momente umoristice interpretate de abonatii televiziunii publice din ultimii 20 de ani: Stela Popescu, Mihai Fotino, Florin Piersic, Rodica Popescu Bitanescu...

Printre interpretii invitati se numara Narcisa Suciu, Paula Seling, Andra, Nico si trupele Pops, Amadeus si A.S.I.A.

Cea mai importanta schimbare in programul TVR este difuzarea concertelor Westlife, Angela Gheorghiu si Nightwish.

Marina Almasan a pregatit si pentru acest Craciun o emisiune cu “antren” - “Olimpiada Mos Craciunilor”, la care a invitat concurenti unul si unul: unul inalt (Dan Helciug), unul micut (George Ivascu), unul negru (Victor Yila), unul dolofan (Alexandru Arsinel) si unul cu... doua capete (Nae Lazarescu si Vasile Muraru). Simbata, la ora 17.

00, TVR 1 va transmite concertul pe care Angela Gheorghiu il sustine pe 23 decembrie la Sala Palatului. Seara de Craciun nu putea sa se inchida decit cu o editie speciala “Surprize, surprize”.

In perioada Sarbatorilor, TVR 2 a pus la cale in fiecare zi un program special pentru copii: pina la ora 14.30 desene animate, iar dupa-amiaza serialul “Scoala micilor vrajitoare”. Vineri seara, TVR 2 a inregistrat cea de-a treia editie a Premiilor pentru Eleganta si Fair-Play, iar simbata va fi rindul lui Florin Piersic sa aiba o editie speciala a show-ului sau.

Romanii de afara isi vor petrece Ajunul Craciunului la TVR International in compania Soranei Belciu, Iulianei Marciuc, Luminitei Anghel, Mihaelei Craciun, Cristinei Hrinciuc si Simonei Mihailescu si a invitatilor lor: Nicola, Narcisa Suciu, Marcel Pavel, Ovidiu Komorniyc, Fuego si Andra.

Antena 1 va miza in perioada Craciunului pe filme si pe emisiunile de divertisment obisnuite. In Ajun, Antena 1 a programat “Contele de Monte Cristo”, cea mai noua ecranizare a celebrului roman al lui Alexandre Dumas. In rolul principal apare James Caviezel, actorul propulsat recent la statutul de superstar de controversatul film “Patimile lui Hristos”. De la ora 22.

45 este programata comedia “Tatal miresei”, cu Steve Martin si Diane Keaton. In fiecare zi a acestei saptamini, Antena 1 a programat serialele de desene animate “Gadget si gadgetinii”, “Copiii Lunii”, “Printesa Sissi”, “Jim Button”, “101 dalmatieni”, “Timon si Pumbaa”.

Sub lozinca “Cu 20a mai mult spectacol”, simbata seara va fi programata emisiunea “Examen de Mos Craciun”, ale carei gazde vor fi designerul Catalin Botezatu, cintareata de muzica populara Maria Cirneci, fotbalistul Falemi si Alexandra Dinu, fosta Mutu. Invitati: Alina Sorescu, Rocsana Marcu, Selena, Andra, Catinca Roman, Daniela Gyorfi, Adina Halas, Anne’s, Sensual.

Zilele de Craciun aduc la Antena 1 editii speciale ale emisiunilor cu audienta ale postului - “Folclorul contraataca” si “Cei mai frumosi ani”. Dupa show-ul de la TVR 1, Adrian Enache, Andra si Benone Sinulescu trec si pe la Antena 1.

Slujbele religioase iau locul show-ului la RaiUno

Televiziunea italiana RaiUno va merge de Craciun pe un program incarcat de filme, emisiuni culinare si slujbe religioase.

Cunoscut pentru emisiunile sale de divertisment, RaiUno va renunta in aceste zile la show. Incepind cu ora 11.00, televiziunea publica italiana va dedica spatii largi transmisiunilor in direct de la Bologna si Roma, pentru ca la prinz sa fie difuzat in direct de la Vatican mesajul de Craciun al Papei Ioan Paul al II-lea, urmat de un concert de la Biserica Sf. Francisc din Assisi.

Celebra bucatarie italiana se regaseste in majoritatea programelor din partea a doua a zilei. Si prima parte a zilei de duminica este alocata tot religiei: filmul “Iisus din Nazaret” al lui Franco Zefirelli, slujbe si concerte de Craciun. BBC si-a atras critici pentru programul de Craciun.

Vedetele zilei de simbata in grila cunoscutului post de televiziune sint doua filme: “102 dalmatieni” si “Harry Potter si piatra filozofala”. Britanicii au parte si de o retransmisie a celebrului “Pe aripile vintului”, in seara de Ajun, pe ITV. (Bogdan Iancu)

PRO TV il aduce in seara de Ajun pe Stefan Banica Jr., intr-un concert sustinut impreuna cu Rock’n’roll Band si The 50’s - “Doar o data-i Craciunul”. Si PRO TV vine de Craciun cu un program serios de filme. Simbata, de la ora 11.

45, este programat “ Meciul Secolului”, filmul in care Michael Jordan ii are ca parteneri pe Bugs Bunny, Dufy Duck, Porky Pig, Tweety si alti protagonisti ai desenelor animate. Pe linga Michael Jordan, apar si alte vedete NBA: Patrick Ewing, Larry Jhonson, Shawn Bradley si Charles Barkley. De la 14.

00, PRO TV transmite un film cu surorile Mary si Ashley Olsen, “Drumul spre casa bunicii”. Specific PRO TV-ului va fi momentul serialului de comedie - “La Bloc” - cu doua episoade speciale. PRO TV are si un program de divertisment pregatit pentru seara de 27 decembrie.

Bogdan Talasman, Catalin Rotaru, Catalin Neamtu, Andreea Samson, Ovidiu Niculescu si Mihai Calin sint fetele noi pe care le aduce Craciunul PRO. In afara lor, si aici veti da peste A.S.I.A. si celelalte “vedete” de serviciu.