Conflictul de la Evenimentul Zilei a intrat intr-o noua faza. 27 de ziaristi, toti sefii de departamente, editorii coordonatori si publicistii comentatori si-au dat demisia.

Ei protesteaza in acest fel fata de schimbarile recente de la conducerea ziarului, care au culminat cu indepartarea redactorului sef Dan Turturica.

Principala temere a jurnalistilor de la Evenimentul Zilei este ca trustul Ringier ar urmari schimbarea liniei editoriale a ziarului.

Adica s-ar pierde latura critica de pana acum, mai ales la adresa politicienilor de la putere, si ziarul s-ar transforma intr-un tabloid, asta insemnand ca ar fi urmarite doar subiectele mai usoare, de scandal.

Andreea Pora, unul din ziaristii care au plecat de la Evenimentul, explica demisiile in bloc, date pe motiv ca in urma negocierilor cu conducerea ziarului, nu le-au fost acordate garantii ca nu se va schimba linia editoriala.

"In momentul in care s-a facut procesul verbal, acele garantii s-au redus la un rand si jumatate. Ei nu recunosc ca vor sa schimbe linia editoriala, acest lucru se vede insa in ziar."

In replica, Cosmina Noaghea, directorul executiv al Evenimentului Zilei, spune ca ziaristii care au plecat au pus conditia de neacceptat ca Dan Turturica sa revina ca redactor sef in locul lui Razvan Ionescu.

Cat priveste linia editoriala, Cosmina Noaghea sustine ca nu s-ar dori schimbarea ei.

"Propunerea pe care am facut-o a fost sa stabilim ce inseamna linie editoriala si sa semnam o hartie cu totii. Mi s-a parut exagerat sa scriu eu ca nu se schimba linia editoriala fara sa stabilim ce inseamna aceasta."

Cosmina Noaghea spune ca Evenimentul Zilei va continua sa apara, chiar si fara cei 27 de ziaristi care au demisionat.