Un incident in care a fost implicat un fotoreporter al ziarului Curentul si un angajat al lui Sorin Ovidiu Vantu care ii asugura paza acestuia a avut loc, miercuri, in jurul pranzului, in fata casei omului de afaceri. Potrivit lui Vantu, mai multe masini ale ziarului Curentul stationau, miercuri, 02.02.2005,, in fata vilei lui de pe strada Paris.

Conform declaratiilor omului de afaceri, ziaristii au fotografiat toate persoanele care au intrat in vila acestuia. Avand in vedere relatiile tensionate intre Vantu si Mihai Iacob, directorul ziarului Curentul si patronul Dramiral Grup si faptul ca acesta este inculpat in dosarul Rafo, exista posibilitatea ca acest incident sa fi fost unul premeditat de angajatii lui Iacob.

La un moment dat, un angajat care ii asigura paza lui Sorin Ovidiu Vantu i-a solicitat fotoreporterului sa-i dea discheta din aparat si astfel, intre cei doi, s-a iscat un conflict. La fata locului au sosit mai multe echipaje de politie, alertate de ziarist, care au inceput o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat.

Primul comunicat de la Curentul

La scurt timp dupa incident, ziaristii de la Curentul au remis un comunicat de presa in care isi exprima punctul de vedere: "Prin prezenta va aducem la cunostinta ca in cursul zilei de astazi (n.r. - ieri), la orele 11.00, fotoreporterul Marin Stefan a fost agresat si talharit de catre Ion Florian, fost ofiter de securitate, aflat in serviciul de paza al lui Sorin Ovidiu Vantu.

Agresorul a luat cu forta aparatul de fotografiat apartinand ziarului nostru. Fotoreporterul se afla in interes de serviciu pe strada Paris 34, unde se documenta in vederea unui material de presa", se arata in comunicatul celor de la Curentul.

Replica lui Vantu

Intr-un comunicat de presa, Ovidiu Vantu arata ca actiunea celor de la Curentul a fost premeditata, de provocare. "In cursul acestei dimineti, (n.r.-ieri), in fata locuintei mele personale unde sunt silit, ca urmare a unei fracturi, sa-mi duc intreaga activitate, s-au aflat prezente mai multe echipaje ale ziarului Curentul. In jur de 15-20.

Un fotoreporter a surprins imagini cu toate persoanele care m-au vizitat. Numarul mare al echipajelor de la Curentul i-a incomodat vizibil pe cei care au venit la domiciliul meu. In consecinta, unul dintre oamenii de paza, dupa repetate solicitari, i-a cerut fotoreporterului discheta cu imagini oferindu-i alta goala in schimb.

Intrucat incidentul, desi este vorba de domiciliul meu, a avut loc totusi intr-un spatiu public, prezint aceasta discheta, pentru a arata ca nu am nimic de ascuns, Clubului Roman de Presa. Regret faptul ca persoana care imi asigura paza a dat amploare acestui incident.

Solicit Clubului Roman de Presa insa, sa difuzeze comunicatul meu si sa ia act de circumstantele in care s-au petrecut faptele - numar exagerat de mare al echipajelor de presa - precum si de faptul ca patronul firmei Dramiral, Mihai Iacob, se afla de mai multi ani in conflict cu subsemnatul, conflict pe care incearca sa-l solutioneze cu ajutorul cotidianului Curentul.

Precizez, in final, ca nu am nici o legatura cu dosarul penal RAFO in care este inculpat domnul Mihai Iacob", se arata in comunicat.

Al doilea comunicat de la Curentul

"In urma comunicatului trimis de catre Sorin Ovidiu Vantu tinem sa precizam, pentru a fi in conformitate cu realitatea, ca ziarul Curentul a avut o singura echipa in strada Paris nr. 34. Cei doi membri ai redactiei noastre se aflau intr-o masina inscriptionata cu numele ziarului si efectuau o ancheta decisa de comitetul redactional si aflata sub coordonarea redactorului-sef, Ovidiu Zara".

Politia cerceteaza

In comunicatul Politiei Capitalei se arata ca Sectia 1 de Politie a fost sesizata de catre un jurnalist de la cotidianul "Curentul", cu privire la faptul ca, in timp ce se afla impreuna cu un coleg, pe o strada din Sectorul 1 si se documentau in vederea realizarii unui material de presa, un individ necunoscut le-a luat aparatul foto.

Imediat, la fata locului s-au deplasat politistii Sectiei 1 si ai Serviciilor de Investigatii. Politistii care s-au deplasat la fata locului au stabilit ca evenimentul a fost generat de faptul ca cei doi ziaristi au fotografiat, de pe domeniul public, o proprietate privata.

Jurnalistii au fost observati de o persoana aflata in curtea imobilului fotografiat, care, dupa ce le-a atras atentia ca nu au voie sa fotografieze o proprietate particulara, le-a luat aparatul foto din care a extras cardul de memorie dupa care l-a restituit. Cu ocazia cercetarilor efectuate, a fost identificat autorul sustragerii cardului in persoana lui F.

Ion, in varsta de 44 ani, din Bucuresti, angajat al unei firme de paza private in patrimoniul careia se afla imobilul fotografiat. Cardul de memorie a fost recuperat si restituit partii vatamate.

Cercetarile continua pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care fapta a fost comisa, cel in cauza urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu propuneri corespunzatoare", se arata in comunicatul Politiei.