Fundaţia Anonimul lanseaza miercuri, 16 februarie, orele 19.00, in clubul Prometheus seria Cenaclurilor Prometheus. Evenimentul, care va avea loc lunar, ii are drept gazde pe scriitorul Ioan T. Morar (Academia Catavencu) si pe poetul Bogdan Perdivara (Cotidianul).

Cenaclul Prometheus incearca sa demonstreze ca exista o generatie de scriitori a ultimilor ani - poeti si prozatori, care merita tratati cu mai multa atentie. “Dincolo de incadrari teoretice, ideologii si dispute, tinerii sunt cei care urmeaza sa modifice peisajul literaturii romanesti. De aceea, consider ca astfel de intalniri, cu cei mai talentati dintre ei, sunt necesare.

” – sustine poetul Bogdan Perdivara.

La fiecare intalnire a Cenaclului, vor citi cate un poet si un prozator. La finalul lecturii, participantii vor fi invitati la discutii pe marginea textelor citite.

La prima editie a Cenaclului sunt invitati sa citeasca texte inedite prozatorul Adrian Schiop (debut la Editura Polirom cu romanul “pe bune/pe invers”, 2004) si poetul Claudiu Komartin (debut la Editura Vinea cu volumul de versuri “Papusarul si alte insomnii”, 2003).