Agentiile de stiri din Italia anunta ca Papa Ioan Paul al al doilea are probleme de respiratie si ca doctorii iau in considerare posibilitatea de a efectua o operatie asupra cailor respiratorii.

Papa Ioan Paul al doilea a revenit in spitalul in care, la inceputul lunii, fusese internat cu probleme respiratorii generate de gripa. Vaticanul a anuntat ca e vorba de o recidiva a acelei gripe.

In varsta de 84 de ani, papa a petrecut 10 zile in Spitalul Gemelli, cu ocazia primei internari. A parasit spitalul in data de 10 februarie.

Intre timp, papa a parut ca s-a refacut si a aparut de doua ori la fereastra biroului sau de la Vatican, binecuvantandu-i pe pelerini.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Joaquin Navarro-Valls, a declarat ca papa a avut din nou simptome de gripa in cursul dupa-amiezii de sambata si ca a fost internat pentru tratament si analize joi dimineata.

Vaticanul a anuntat ca e vorba de o recidiva a acelei gripe

Un buletin medical oficial asupra starii sale de sanatate e asteptat in cursul zilei de vineri.

Corespondentul BBC Robert Pigott transmite ca Vaticanul incearca sa prezinte starea de sanatate a papei in cea mai buna lumina posibila, spre a contracara speculatiile potrivit carora el nu ar mai fi in masura sa isi indeplineasca rolul.

Se relateaza ca fragilitatea papei pare mai pronuntata, dupa internarea anterioara.

Miercuri, suveranul pontif a oferit o "audienta virtuala", adresandu-se miilor de pelerini din biroul sau, prin legatura video.

Desi vocea sa suna ragusit, discursul sau, lung de 25 de minute, a reprezentat cea mai lunga aparitie publica de dupa externarea din 10 februarie.