"Sportul rege" din Romania este pregatit de o noua confruntare cu mult mai bine cotatul fotbal spaniol. Dupa ce a fost invinsa, in deplasare, de Athletic Bilbao in grupele Cupei UEFA si a eliminat-o pe Valencia in "16-imile" competitiei, Steaua forteaza o noua performanta in fata lui Villarreal.

"Submarinul galben" este o formatie mai buna decat precedentele doua intalnite, pana in aceasta faza, de "ros-albastri". Aceasta idee este argumentata de pozitia in clasamentul Primerei Division, Villarreal ocupand locul al 4-lea, ce permite participarea in preliminariile Ligii Campionilor.

Chiar daca oaspetii nu pot conta pe cei mai buni jucatori ai lor, Riquelme (suspendat) si Forlan (netrecut pe lista UEFA), iar alti patru nu au facut deplasarea fie din cauza suspendarilor, fie a accidentarilor, misiunea "ros-albastrilor" pare a fi mai dificila decat cea din partida cu echipa condamnatului Ranieri.

Din cate se pare, Walter Zenga nu va face nici o modificare in formula cu care a eliminat "Liliecii", in conditiile in care Florentin Dumitru si-a reluat pregatirile, dar nu este pregatit pentru o confruntare cu o asemenea incarcatura. La locurile lor vor fi si spectatorii, care au luat cu asalt casele de bilete si promit sa creeze impresia Iadului pentru spanioli.

Ieri, la arena din Ghencea, mai ramasesera tichete numai la Tribuna I. In schimb, in jurul stadionului, bisnitarii isi vedeau linistiti de treaba, comercializand cu pana la 500.000 de lei bilete la peluza (care costa, de fapt, 200.000).

Situatia i-a indignat pe fanii Stelei, care, pe site-ul lor oficial, vorbesc intre ei cum ca acesti bisnitari ar fi mana in mana cu sefii factiunilor din galerie, care le vand o parte din biletele rezervate, gratuit, fanilor.

Pellegrini: Obiectivul nostru este victoria!

Spaniolii au venit la Bucuresti increzatori in sansele lor. "Caracteristicile acestui meci sunt asemanatoare cu cele ale partidei de la Kiev.

Primul nostru obiectiv va fi sa incercam sa marcam un gol si sa castigam partida, iar, daca acest lucru nu este posibil, un egal nu ar fi un rezultat rau", a declarat, ieri, tehnicianul echipei Villarreal, Manuel Pellegrini, el adaugand: "Romanii stiu clar ca aceasta partida poate fi decisiva si vor da totul.

Faptul ca au eliminat Valencia si au trecut alte trei runde le da aceasta motivatie si posibilitatea de a ajunge mai departe". In ceea ce priveste starea terenului, Pellegrini a afirmat ca aceasta va afecta ambele echipe. "Un teren prost ne va incurca pe toti", a conchis antrenorul trupei iberice. Daca atacantul Jose Mari aprecia ca "va fi o dubla mansa dificila.

Am vazut ce i s-a intimplat Valenciei si pericolul generat de Steaua", mijlocasul Josico a mentionat: "Adversarii nostri vor juca pentru un rezultat cat mai bun in vederea returului de pe «El Madrigal», mai ales ca sunt constienti de forta noastra pe teren propriu.

Asa ca romanii vor da totul! In ceea ce priveste terenul, daca va fi prost, va trebui sa jucam asa cum se face pe un astfel de teren, iar daca va fi bun, atunci va trebui sa jucam asa cum am facut-o mereu!". Delegatia spaniola, care cuprinde un lot de 18 jucatori, a sosit, ieri, la pranz, in Bucuresti, si s-a cazat la Hotelul "Intercontinental". Aseara, de la ora 19.

00, Villarreal a sustinut, pe terenul din Ghencea, antrenamentul oficial.

«Submarinul» avariat

Villarreal a sosit la Bucuresti cu o echipa descompletata.

Astfel, antrenorul Manuel Pellegrini nu poate conta pe Roman Riquelme, Gonzalo Rodriguez (ambii suspendati), Sebastian Battaglia, Roger Garcia, Javier Calleja (toti trei accidentati) si pe Diego Forlan, care nu are drept de joc pentru echipa spaniola in acest sezon al Cupei UEFA, deoarece a evoluat pentru Manchester United in Liga Campionilor.

In plus, desi au venit in Romania, fundasul Quique Alvarez si mijlocasul Juan Pablo Sorin sunt incerti. Primul acuza unele probleme la genunchi, iar argentinianul este gripat!

Marca: Zenga este dorit de Athletic Bilbao

Publicatia spaniola "Marca" a scris, ieri, ca antrenorul echipei Steaua, Walter Zenga, se afla pe lista presedintelui clubului Athletic Bilbao, Fernando Lamikiz, pentru a-l inlocui pe tehnicianul Ernesto Valverde. "Este frumos cand un club precum Athletic isi aminteste de tine. Daca Athletic te cauta, este foarte greu sa spui nu.

Pe mine nu m-a contactat nimeni, dar sper ca, intr-o zi, sa pot merge sa antrenez in Spania", a spus Zenga, potrivit "Marca".

Astazi, ora 20.00, in direct pe TVR 1: STEAUA – VILLARREAL

Hamutovski – Ogararu, Radoi, Ghionea, P. Marin – Dica, Paraschiv, D. Munteanu, Bostina - Oprita, A. Cristea

Antrenor: W. Zenga

Reina – J. Venta, Q. Alvarez, Pena, Arruabarrena – Cazorla, Josico, M. Senna, Sorin – J. Mari, Figueroa

Antrenor: M. Pellegrini

Arbitri: M. Busacca – S. Cuhat, Fr. Buragina (toti Elvetia)

Victor Partan, Ciprian Iana