Cine intra zilele astea prin sediile Romsilva de la Directiile Judetene nu o sa isi creada ochilor: pe holuri, pe mese, pe dupa usi, ba chiar si pe la weceuri numai si numai sticle de suc Prigat. Dar pe care scrie Silvafruct. Suc sa te speli si in cap, sticle sa joci popice, lazi de sa faci castele si bani pierduti de sa plingi o luna.

Dar ce se intimpla, totusi? Se intimpla ca, in 2003, Ion Dumitru, fostul director Romsilva, amicul lui Adrian Nastase, a avut o idee pentru judetul Neamt: sa faca o fabrica de sucuri naturale. Nasol pentru ursi, care astfel intrau in competitie directa cu omul pentru fragii, murele si zmeura din judet. Noroc ca ideea era proasta, altfel ursii nemteni nu ar mai fi supravietuit.

Zis si construit: in octombrie 2004, la Piatra Neamt era gata ditamai fabrica care, in prima luna, a si umplut depozitele cu un stoc de 80.000 de sticle pline cu suc. De ce pe stoc si nu pe piata? Simplu: specialistii eminenti ai Romsilvei au ales pentru sucurile lor o sticla copiata perfect dupa sticla de Prigat.

Ca urmare, Prigat s-a infuriat si a trimis un avocat cu muschi care i-a facut pe directorii din Neamt sa transpire. Ce sa faca cu atita suc? Ce sa faca cu atita piure de fructe? Ce sa faca cu fabrica? Au luat-o punctual: sucul l-au trimis pe la toate directiile judetene, ca material de protocol, (solicitind si bani pe el), piureul l-au bagat in niste frigidere iar fabrica au inchis-o.

Din pacate banii, 2 milioane de euro, s-au baut.