- Ati asistat la emisiunea cu Florin Piersic si ati moderat-o pe cea cu Hagi. Cum vi s-au parut cei doi "Geniali"?

- La amindoi m-a atras farmecul lor de necontestat. Sint niste barbati adevarati si, chiar daca fac lucruri total diferite, nu trebuie sa depuna vreun efort ca sa iasa in evidenta.

- Cum a reationat Gica Hagi cind l-ati salutat spunindu-i "Majestate"?

- S-a fisticit cu toata sinceritatea si ne-a rugat, pe mine si pe Ovidiu Uscat, sa nu-i mai spunem asa fiindca i se pare prea mult.

Vreau sa adaug ca m-au emotionat momentele in care Hagi a revazut fotografiile parintilor lui si a vorbit despre ei, ori cind si-a amintit de copilarie, de scoala, de prima sa minge de fotbal, de prima iubire...

- V-ar atrage barbatul Hagi?

- ... E greu de raspuns la o astfel de intrebare cind esti maritata si vorbesti de un om insurat... Dar va raspund sincer: e un barbat fascinant, cu cea mai curata privire, cu o dantura impecabila...

Orice femeie si-ar putea pierde capul in preajma lui, dar atitudinea sa iti impune o distanta pe care n-ai cum sa n-o respecti.

- Cum vi s-a parut Marilena Hagi?

- Distinsa, fina, foarte stapina pe ea. Privind-o din punctul de vedere al unei mame, imi dau seama ca-si creste impecabil cei doi copii.

- Au fost si momente neprevazute?

- Neprevazute?... A, se facuse deja tirziu si copiilor le era somn. Atunci Hagi a solicitat modificarea desfasuratorului, astfel incit am filmat interviurile cu copiii si abia apoi am trecut la restul invitatilor. Asta l-a inviorat foarte tare dupa vreo sase ore de filmare.

A inceput fotbalul cu o basica de porc

Pasiunea pentru fotbal apare pentru copilul Hagi apare la o virsta frageda, "putin dupa ce am inceput sa ies pe ulita. Jucam cu o basica de porc umflata chiar dupa taierea animalului si pusa apoi la uscat. Apoi, bunicul meu mi-a facut una din par de cal, mai grea si mult mai buna.

In plus, nu trebuia sa astept Craciunul pentru taierea porcului, ci doar sa tesal calul pentru a face rost de par. Cind am implinit 6 ani, am primit un balon de cauciuc de la mama. A fost una dintre cele mai fericite zile din viata mea", sustine Hagi.

"A jucat cu inima si cu mintea"

Iosif Bukossy, antrenorul care l-a oferit pe Hagi fotbalului romanesc, sustine ca Hagi a reusit "pentru ca a jucat fotbalul cu inima si cu mintea. Pe linga acestea a mai avut si un sting formidabil.

Piciorul sau, acel 37 si jumatate, lovea mingea cu toata partea din fata si-i dadea traiectorii care au fericit o tara intreaga. Sa fie sanatos toata viata lui si sa continue sa joace in viata asa cum a facut-o in fotbal: cu inima si cu mintea!".

„A fost un artist"

Michel Platini, cel mai mare fotbalist francez din toate timpurile, sustine ca "Hagi a fost un artist. Printre putinii si mai ales printre ultimii artisti din fotbalul modern. Nu a jucat fotbalul cu incrincenare, ci cu placere.

Nu a fost un mare fotbalist pentru ca in spatele lui a stat o industrie care sa-i imbunatateasca rezistenta fizica, ci pentru ca a avut un talent nativ uluitor. Cind Hagi s-a retras, numarul 10 a devenit mai mic".

Altii despre Hagi

"Pentru mine Hagi inseamna o mare parte din ceea ce are mai bun fotbalul romanesc. De cite ori il privesc, imi vin in minte toate momentele frumoase ale nationalei Romaniei"

Anghel Iordanescu

"Hagi a fost unul dintre jucatorii care au creat in Catalunya mindria de a fi suporterul Barcelonei"

Luis Nunez, fost presedinte CF Barcelona

"Tabloul sau este la prezentat la club pe un perete care nu suporta decit marile valori care fac parte din istoria noastra "

Lorenzo Sanz, fost presedinte Real Madrid

"Atunci cind l-a vindut pe Hagi, Real Madrid a pierdut cel mai bun fotbalist. Pasele si tehnica sa au fost fantastice"

Johan Cruyff

"Categoric a fost cel mai bun fotbalist roman. Eu si Nadia am avut insa dezavantajul de a fi evoluat intr-o epoca in care televiziunea nu era dezvoltata ca acum. Asta insa nu-i scade din meritele sportive lui Hagi"

Ilie Nastase