Anuntul a fost facut de catre un apropiat al familiei. Informatia a fost confirmata de catre avocatul sotului ei, Michael Schiavo. Decesul survine dupa ce mai multe instante americane decisesera sa mentina o decizie privind incetarea hranirii artificiale, luata la solicitarea sotului ei.

Terri Schiavo a fost deconectata de la aparatele care o hraneau in urma cu 13 zile.

Cazul a starnit dezbateri aprinse care au divizat societatea americana. Acum doua sapatamani, presedintele Bush a promulgat o lege, adoptata de Congres, prin care li s-a permis parintilor lui Terri sa duca cazul in instantele federale. Acestea, inclusiv Curtea Suprema, au respins insa cazul.

Terri Schiavo s-a aflat in ceea ce medicii numesc o stare vegetativa persistenta.

Acum 15 ani, inima ei a incetat pentru scurt timp sa bata, iar privarea de oxigen a avut un efect dezastruos asupra functiilor cerebrale.

Desi putea respira, nu se putea hrani, si de aceea era total dependenta de o sonda alimentara.

Sotul si parintii lui Terri au fost in conflict ani de zile daca ar trebui sa i se permita sa moara sau dimpotriva, sa fie tinuta in viata cu ajutorul acestei sonde.

Sotul, reprezentantul ei legal, afirma ca ea insasi nu si-ar fi dorit sa traiasca in acest fel si si-a sustinut punctul de vedere intr-o serie de instante.