Ordinul nr. 343 din 25 martie 2005 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili

Incepand cu data de 1 aprilie 2005 marii contribuabili care se administreaza in conformitate cu prevederile art. 33 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, sunt contribuabilii care indeplinesc urmatoarele criterii de selectie:

- au cifra de afaceri raportata in situatiile financiare incheiate la 31 decembrie 2003 mai mare sau egala cu 500,0 miliarde lei si/sau contribuabilii mari monitorizati de Fondul Monetar International, inclusiv entitatile rezultate in urma divizarii acestora in anul 2004.

Contribuabilii care desfasoara activitati specifice:

- Banca Nationala a Romaniei;

- societatile bancare;

- societatile de asigurari;

- societatile de investitii financiare;

- societatile comerciale organizatoare de jocuri de noroc tip "Cazino".

In categoria marilor contribuabili se incadreaza si contribuabilii, persoane juridice, care nu indeplinesc criteriile de selectie prevazute mai sus, administrati in prezent de directiile generale ale finantelor publice judetene si de catre Directia generala de administrare a marilor contribuabili.

Cativa din marii contribualbili: ARO SA, BOG'ART SRL, REPUBLICA SA, STIROM SA. MONITORUL OFICIAL RA, PRO TV SA, ROMANIA CABLE SYSTEMS SA, ANTENA 1 SA, MOBIFON SA, ORANGE ROMANIA SA, etc..