Analistul Ioan Bogdan Lefter a declarat, ieri, in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, ca rezultatele alegerilor locale partiale din 4 aprilie din Bucuresti sunt "conform prognozelor" deoarece era de asteptat sa castige Adrian Videanu, candidatul Aliantei D.A.

Ioan Bogdan Lefter a declarat ca PSD-ul a fost prins de aceste alegeri in off-side "nu pentru ca Alianta D.A. e tare", ci pentru ca situatia interna din PSD "e vraiste". El a remarcat ca, PSD-ul cu Marian Vanghelie ca si candidat la Primaria Bucuresti si cu un Ion Iliescu in postura de presedinte se afla intr-o situatie "gravisima".

Referindu-se la absenteismul ridicat, Ioan Bogdan Lefter a declarat ca rapirea celor 3 jurnalisti romani in Irak si agonia Papei au deturnat atentia opiniei publice si a remarcat ca aceasta tema a absenteismului e o falsa tema politica.

Redactorul sef adjunct al cotidianului Ziua, Ronald Catalin Pena, a remarcat ca Adrian Videanu nu a avut contracandidat, iar candidatul "la sacrificiu" al PSD-ului, Marian Vanghelie, devine "egalul lui Geoana" prin procentele pe care le-a luat. Cu alte cuvinte a declarat el, "PSD nu a vrut sa castige aceste alegeri".

Ronald Catalin Pena a declarat ca PSD-ul "nu reprezinta solutia unei opozitii in Romania", deoarece "eu nu vad un PSD reformat de Ion Iliescu, Adrian Nastase, Dan Ioan Popescu, Ilie Sarbu..."

Pe de alta parte a mai remarcat ca si dupa aceste alegeri nu exista o alternativa in opozitia la opozitia PSD, dar o astfel de "opozitie" nu trebuie Romaniei.

In ceea ce priveste absenteismul, Ronald Catalin Pena a declarat ca "lumea e obosita de atatea alegeri si exista siguranta ca va iesi Videanu". "Victoria lui Videanu e cu doua taisuri" a declarat el, deoarece aceasta victorie ar putea duce la erodarea increderii in Alianta D.A. daca nu se va schimba situatia din Bucuresti.