Peter Herbolzheimer, renumit conducator de big-band din Europa, va sustine un concert impreuna cu trupa BuJazzO. Trupa venita la Bucuresti, formata din 27 de tineri instrumentisti, cu virste intre 17 si 23 de ani, din Germania, Romania, Albania si Bulgaria va canta sub bagheta cunoscutului muzician in concertul de la Sala Radio.

Peter Herbolzheimer s-a nascut in Bucuresti, in 1935. Drumul spre afirmare al lui Herbolzheimer a inceput o data cu emigrarea familiei sale in Germania, in 1951. Aici invata sa cinte la chitara, dar pentru studii si bacalaureat ajunge tocmai in SUA, la Detroit. Incepe studiul trombonului si cinta in mai multe cluburi din State, apoi la mai multe orchestre radio din Germania.

Trupa sa infiintata in 1969, „Rhythm Combination Et Brass", va fi considerata numarul 1 in Europa pentru multi ani. De-a lungul timpului, cinta cu nenumarati muzicieni americani si europeni celebri si face turnee in mai multe tari din Europa, Africa si America. A mai venit si in Romania de citeva ori.

Din 1987, de cind a infiintat BuJazzO, germanul nascut in Romania a influentat hotaritor cariera a sute de muzicieni tineri. Pina acum, peste 2.000 de muzicieni intre 13 si 24 de ani, din licee, facultati si scoli de muzica din toata Germania, au cintat in aceasta trupa-experiment, a carei componenta este reinnoita continuu. In fiecare an, 150 de oameni se alatura trupei.

Timp de doi ani, tinerii se „antreneaza" la 4 work-shopuri de cite doua saptamini.

Doar 20 dintre ei, cei mai buni, o pornesc, tot la doi ani, in turneu international, ca ambasadori ai jazz-ului german. In acest an, turneul inceput pe 31 martie a trecut deja prin Bulgaria si Albania, unde s-a bucurat de succes. In fiecare tara vizitata, cu orchestra tinerilor germani cinta si cite doi invitati autohtoni.

Pentru concertul de la Bucuresti, in trupa BuJazzO se vor afla Alexandru Simu si Simona Borcan.

Sub bagheta conducatorului de orchestra si pedagogului Peter Herbolzheimer, tinerii muzicieni vor interpreta piese consacrate deja, compuse de maestri ai jazz-ului precum Dizzy Gillespie, Miles Davis sau Duke Ellington, dar si piese ale conducatorului orchestrei. Big Band-ul va mai cinta si antrenante bucati de jazz cu sonoritati braziliene de salsa si bossa-nova.

Concertul va fi inregistrat si difuzat de Deutsche Welle, pe 23 si 24 aprilie.