Echipa Festivalului International de Film Anonimul , manifestare ce se va desfasura si in acest an in Delta Dunarii, la Sf. Gheorghe, a remis luni un comunicat de presa in care specifica faptul ca " B-Est International Film Festival", o alta manifestare de gen aflata la prima editie, urmand sa aiba loc in curand la Bucuresti, are pe site aceeasi prezentare ca si "Anonimul", identic fiind si regulamentul.

"Nu ne putem explica cum prezentarea Festivalului Anonimul, precum si regulamentul Festivalului, aflate pe site-ul www.festival-anonimul.ro incepand cu luna martie 2004, se regasesc identic pe site-ul noului Festival incepand cu martie 2005, avand doar data si locul de desfasurare schimbate", se arata in comunicatul remis presei de Fundatia Anonimul.

Contactat de un redactor al Rompres, directorul Festivalului "B-Est International Film Festival", Dana Dimitriu, a afirmat ca nimeni nu a copiat prezentarea si regulamentul Festivalului Anonimul. Dana Dimitriu a declarat ca multe festivaluri din lume au prezentarile si regulamentele asemanatoare, pentru ca sunt de acelasi gen.

Totodata, ea a spus ca va verifica totusi acest lucru si, daca site-urile sunt asemanatoare, se vor face unele modificari in ceea ce priveste prezentarea si regulamentul Festivalului de la Bucuresti.

De remarcat faptul ca prezentarile si regulamentele de pe site-urile celor doua manifestari cinematografice din Romania sunt in limba engleza.