Greva postasilor are nebanuite implicatii politice. Dincolo de realitatea vietii dure a angajatilor postei, aceasta greva, picata oarecum pe neasteptate, ascunde citeva amanunte interesante.

Este vorba despre implicarea Partidului Blocul National Democrat in ambele tabere ale conflictului de munca: reprezentantul autoritatilor este Dan-Mihai Toader, directorul general al PBND, iar reprezentantul sindicatului este Matei Bratianu, lider al BNS. Numai ca PBND este aripa politica a BNS.

Acesta si-a infiintat anul trecut propriul partid, Partidul Blocul National Democrat, care a intrat in Parlament printr-un protocol incheiat cu PRM.

Imediat dupa alegeri, reprezentantii partidului sindicalistilor au rupt pactul cu partidul lui Vadim si au trecut in barca Aliantei DA.

Numai ca, dupa cum ne-au declarat surse din PBND, reprezentantii sindicalistilor nu au fost deloc multumiti cu posturile pe care noua putere le-a acordat PBND, si acestia vor sa forteze acum mina puterii pentru a obtine mai multe posturi de conducere, atit la nivelul central al administratiei, cit si la nivel local.