Marti 17 mai 2005 la Sala Lahovari a Teatrului Tandarica sunt asteptati copiii din toata tara care indragesc arta plierii hartiei – origami. Candidatii de anul acesta sosesc din Tg. Mures, Cluj, si din toate colturile Bucurestiului doar pentru a vedea care este cel mai talentat, mai creativ sau mai rapid origamist.

In premiera, organizatorii au infiintat trei grupe de varsta – pentru copii de gradinita - stelutele, scoala primara - iepurasii, iar a treia gimnaziu si liceu - elefantii.

Daca in anii trecuti Institutul Francez ne-a fost o generoasa gazda, anul acesta holul sau cel mai mare, a devenit neincapator pentru numarul mare de concurenti, asa ca Teatrul Tandarica isi va relua rolul de gazda a copiilor ce sunt pasionati de origami.

Acest lucru s-a mai intamplat in 2002, la cea de a doua editie. Trebuie sa mentionam aici ca Teatrul Tandarica a fost intotdeauna un sustinator si un promotor al origami in Romania, prin prezentarea de ateliere si expozitii la mai toate festivalurile de animatie nationale si internationale.

Anul acesta intr-o atmosfera de basm – sala din Piata Lahovari, in spatiul cu o infatisare noua si fermecatoare, intre 14,30 si 16, ORIGAMI si copiii, vor stapani Tandarica.

Juriul cel "fioros" va avea reprezentanti de la Ambasada Japoniei, Teatrul Tandarica, presa, directorul Scolii Italiene, un reprezentant al Magicland (www.magicland.ro), dar nu in ultimul rand, un mic si faimos origamist, fost concurent de exceptie la toate editiile de pana acum.

Va asteptam in numar mare, ca si in anii trecuti sa fiti ochii si urechile origami din Romania, pentru ca sa se duca vestea, iar la anul sa avem si mai mult fani ORIGAMI.