Primarul sectorului 4, Adrian Inimaroiu, a recunoscut ieri, intr-o conferinta de presa, ca apartamentul personal si alte bunuri care ii apartin se afla sub sechestru asiguratoriu impus de procurori.

Edilul a fost pus sub urmarire penala de catre Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 pentru ca ar fi prejudiciat bugetul local cu 400.000 de euro, in mandatul precedent, pe cind era consilier local si membru in comisia de vinzare a spatiilor comerciale. Alaturi de alti patru colegi, el ar fi vindut abuziv, la un pret subevaluat, doua centre comerciale de pe raza sectorului 4.

Adrian Inimaroiu neaga acuzele care i se aduc si afirma ca se pune la dispozitia organelor de ancheta.

Primarul Adrian Inimaroiu a spus ieri ca a dat declaratii la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 in legatura cu verificarile care se fac asupra evaluarii unui singur spatiu comercial. "Este vorba despre centrul comercial "Aleea cu Castani", instrainat de primarie in urma unui contract de vinzare-cumparare din 19 februarie 2004.

Obiectul investigatiei a fost modul de interpretare a Legii 550/2002, privind evaluarea spatiilor comerciale", a declarat Inimaroiu. Conform legii amintite, a explicat edilul, comisia din care a facut parte nu este abilitata sa vinda spatii comerciale, ci numai sa le evalueze pe baza unui raport intocmit de un evaluator independent.

O "bijuterie" de spatiu, suspect de ieftin

Potrivit informatiilor furnizate de primarul Adrian Inimaroiu, cumparatorul spatiului din Aleea cu Castani a fost SC Bijuteria SA. Edilul a spus ca a fost vorba de un contract de asociere in participatiune, in care partile - Primaria Sector 4 si SC Bijuteria SA - vin cu aport in bunuri, in vederea realizarii de venituri.

Conform raportului de evaluare, valoarea totala a spatiului din Aleea cu Castani a fost stabilita la 389.000 de euro, din care 311.000 de euro a reprezentat valoarea bunurilor care apartineau beneficiarului. Aceasta inseamna ca valoarea spatiului respectiv a fost apreciata la 78.000 de euro.

"Comisia avea dreptul legal sa micsoreze la jumatate valoarea totala, pentru a-l face mai atractiv, mai ales ca persoana juridica interesata de achizitionarea lui avea inauntru bunuri de o valoare atit de mare", a explicat Adrian Inimaroiu pretul mic cu care a fost vindut spatiul din Aleea cu Castani.

apoartele de expertiza contabila se contrazic

Edilul a precizat ca valoarea minima de vinzare a spatiului a fost stabilita de catre un evaluator independent - solicitat de primaria Sector 4 - la suma de 143.265 de euro, iar pretul cu care s-a vindut, prin negociere directa, a fost de 153.000 de euro.

Edilul a spus ca, in acest moment, exista doua rapoarte de expertiza contabila, care se contrazic total. "In unul se precizeaza ca bunurile trebuie revindute societatii, iar cel de-al doilea raport sustine ca investitia ramine ca bun al spatiului. Prin urmare, se asteapta intocmirea unui alt raport de expertiza care, sper eu, va limpezi situatia", a afirmat Adrian Inimaroiu.

Primarul a precizat ca semnatura sa se afla doar pe procesul verbal de evaluare, pe care si-au pus semnaturile si alti patru colegi care au facut parte din comisie. "Actul de vinzare-cumparare al spatiului a fost semnat de fostul viceprimar al sectorului 4, Ionel Ionescu.

In acest moment, bunurile mele si ale fostilor colegi din comisia respectiva se afla sub sechestru asiguratoriu pina la clarificarea situatiei", a mai spus primarul.

Un primar instarit la inceputul mandatului

Potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul Primariei Sectorului 4 si neactualizata de la 28.06.2004 (la citeva zile de la preluarea mandatului), primarul Inimaroiu detine un teren intravilan de 5.700 mp, un apartament de 65 mp, doua autoturisme si un cabinet medical (stomatologic).

Din comisia de aplicare a Legii 550/2002 au mai facut parte, alaturi de Adrian Inimaroiu (PNL), consilierul PSD Alexandru Neagu - presedintele comisiei, Valentin Apostol - consilier PSD, inlocuit ulterior cu un reprezentant RATB - Mircea Andrei, Marian Stan - reprezentant al Directiei Generale a Finantelor Publice, un reprezentant al Directiei Economice si un reprezentant al Directiei Juridice

din cadrul Primariei Sectorului 4.